18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Çanakkale'de tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur'' ifadesini kullandı.

Karaaslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Zaferin vatan topraklarını korumak ve özgürce yaşamak için yazılan bir destan olduğunun altını çizen Karaaslan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, aynı zamanda emperyalist güçlerin de en büyük hezimetlerinden biri olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferimiz, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır. Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakarlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere anlatılmalı, gazi ve şehitlerimiz rahmetle, saygıyla yad edilmelidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.