18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı

ÇANAKKALE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayasıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Çanakkale’den helikopter ile Gelibolu Yarımadasındaki Şehitlik Abidesi'ne gelen Erdoğan, tören kıtasını selamladı ve kendisini karşılayan atlı jandarmalarla bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın ayrı ayrı anıta çelenk koymasıyla başlayan törende, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da bir konuşma yaptı.

Denizde yapılan geçit töreninin ardından Türk Yıldızları gösteri yaptı.

- "Bu toprakları harici ve dahili bütün şer güçlere karşı korumaya devam edeceğiz"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Çanakkale cephesinde şehit düşmüş askerler için yapılan dua sonrası Erdoğan ve Akar "Şehitlik Defteri"ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlik defterine şunları yazdı:

"Bugün Çanakkale Zaferi'nin 101. seneidevriyesinde bir kez daha aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Dünya tarihinin en büyük zaferlerinden birini, Çanakkale Deniz Zaferi'ni milletimize armağan eden başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Her biri bir fedakarlık abidesi olan şehitlerimizin kanları ve canları pahasına bizlere vatan kılınan bu toprakları harici ve dahili bütün şer güçlere karşı korumaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Genelkurmay Başkanı Akar da şehitlik defterine şunları yazdı:

"Milletimizin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz. Bundan 101 yıl önce şehitler diyarı olarak anılmayı hak eden bu topraklarda hayatlarınızı feda ederek, kazandığınız büyük zafer, aziz milletimizin şanlı tarihine eklenen altın bir sayfa ve aynı zamanda dünya tarihi için de bir dönüm noktası olmuştur. Verdiğiniz kahramanca mücadeleyle milletçe yeniden doğuşumuzun gerçekleştiği Çanakkale'de aynı zamanda bugünlere kadar ulaşan güçlü ve modern bir devletin de temelleri atılmıştır. Şüpheniz olmasın ki etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları, siz aziz şehitlerimiz ile ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve bağımsızlığıyla bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini korumak için, muhakemeye dayalı cesaretle her türlü mücadeleyi verecek ve gerektiğinde seve seve can vermeye daima hazır olacaktır. Aziz hatıralarınızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun."

Erdoğan, "Çanakkale Şehitlerine" temalı hüsn-ü hat sergisini gezdi.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.