18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru

18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru
"Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek festivalin programı açıklandı

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek "18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"nin programı belirlendi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Eylül-1 Ekim'de yapılacak festivalin dolu dolu geçeceğini söyledi.

Tüm hazırlıkların tamamlandığını aktaran Ürkmezer, "Festivalimiz 29 Eylül günü kortej yürüyüşüyle başlayacak. Ardından 'Türk Sinemasının 100. Yılı' gala film gösterimi ve Yeşilçam sanatçıları tarafından 'Sinemaya dair' söyleşi gerçekleşecek. İlk gün etkinlikleri Emre Aydın konseriyle sona erecek." dedi.

Ürkmezer, yoğun bir çalışma sonucu programı belirlediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçen yılki festivalin bitiminin hemen ardından arkadaşlarımız çalışmaya başlamışlardı. Benim de göreve gelmemden hemen sonra festivalle ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve binlerce turisti ağırlayan Safranbolu'ya yakışır bir festival yapmak için elimizden geleni yaptık. Festivalimiz inşallah gösteriler, sergiler, konferanslar, film gösterimleri ve kültür etkinlikleriyle amacına ulaşacaktır."

Festivalin alt temasının "Gazozuna Sinema" olduğunu hatırlatan Ürkmezer, etkinliklerde film gösterimleri olacağını, bunlara gelen misafirlere davetiyeyle sinema biletleri verdiklerini söyledi.

Gösterimlere gelecek misafirlerin bu biletlerle giriş yapacağını dile getiren Ürkmezer, "Safranbolu'da eski zamanlarda sinema izlemeye gelenler yanlarında gazozuyla gelirmiş. Biz de gösterimlerde misafirlerimize gazoz ikram edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fatih Ürkmezer, festival süresince, sergiler, paneller, söyleşiler, gençlik konserleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından özel gösterim yapılacağını, ayrıca ödül töreni ve "En İyi Restore Edilen Ev" plaket çakım töreni olacağını sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.