18 üniversite öğrencisine PKK üyeliğinden dava

18 üniversite öğrencisine PKK üyeliğinden dava
Ankara Üniversitesinde eğitim gören 18 kişi, "silahlı terör örgütüne üye oldukları, eğitim ve öğretime engel oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla 12 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak

Ankara Üniversitesinde eğitim gören 18 kişi, "silahlı terör örgütüne üye oldukları, cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla 12 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şerafettin M, Yusuf K, Cemil A, Bayram İ, İbrahim B, Serap C, Çetin G, Hakan Y, Emre A, Hüseyin K, Alican Ç, Sosun A, Ümmühan N.T, Can A, Fırat G, Abdullah Ç, Ramazan Y. ile Merve A. sanık olarak yer aldı.

Şikayetçilerin, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde öğrenci oldukları belirtilen iddianamede, aynı fakültede okuyan sanıkların, üniversitede terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı, üniversitenin Cebeci Kampüsünün artık kendilerine ait olduğunu söyledikleri kaydedildi.

Bazı öğrencilerin tehdit edildiği, üniversiteye gelişlerine engel olunmaya çalışıldığı aktarılan iddianamede, yüzleri maskeli sanıkların, bazı müştekileri darbettiği, üniversitede PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları bildirildi.

Müştekilerin durumu dekanlığa ilettikleri ancak sonuç alamadıkları belirtilen iddianamede, olaylar nedeniyle üniversiteye gidemeyen öğrencilerin okul değişikliği yapmak için dilekçe yazarak şikayetçi oldukları ifade edildi.

Sanıkların terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde faaliyet gösterdiği ve örgüte üye olduklarının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, örgütün faaliyetleri kapsamında işlenen suçlara da katıldıklarının belirlendiği aktarıldı.

İddianamede, sanıkların katıldığı öne sürülen eylemler de sıralanarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olmak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 12 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.