18 yaşındaki yıldıza 35 milyon avro

18 yaşındaki yıldıza 35 milyon avro
Bayern Münih, Benfica'nın 18 yaşındaki oyuncusu Sanches'i 35 milyon avro karşılığında renklerine bağladı. Bavyera ekibi, Borussia Dortmund'un stoperi Hummels'le de 5 yıllık sözleşme imzaladı.

BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) üst üste 4. şampiyonluğuna ulaşan Bayern Münih, yeni sezon için Portekiz kulübü Benfica'nın orta saha oyuncusu Renato Sanches ve Borussia Dortmund'un stoperi Mats Hummels'i transfer etti.

Alman kulübünden yapılan açıklamada, 18 yaşındaki Sanches'in Avrupa futbolunun en yetenekli oyuncularından biri olarak gösterildiği ifade edilerek, Bayern Münih'in Portekizli futbolcuyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek 5 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi.

Alman milli savunma oyuncusu Mats Hummels'in, 2016-2017 sezonundan itibaren Bayern Münih kadrosuna katılmasına ilişkin kulübü Borussia Dortmund'la anlaşıldığı da açıklandı. 27 yaşındaki Hummels'in, sağlık kontrolünün ardından kendisini 5 yıllığına Bayern Münih'e bağlayan kontrata imza atacağı bilgisi verildi.

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, dinamik, ikili mücadelelerde güçlü ve teknik kapasitesi yüksek olarak değerlendirdiği Sanches'i uzun süredir takip ettiklerini kaydetti.

-Hummels'in bonservis bedeli açıklanmadı -
Rummenigge, Hummels hakkında ise "Dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri. Hummels'in Bayern Münih'i tercih etmesinden dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bu arada Sanches için Benfica'ya 35 milyon avro ödendiği bildirilirken, Hummels'in bonservis bedeli açıklanmadı.

Benfica formasını ligde 24, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 kez giyen Sanches ile İngiltere Premier Lig'in önde gelen takımlarından Manchester United'ın da ilgilendiği iddia ediliyordu.

Muhabir: Erbil Başay

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.