Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

18 yıllık özlem sona eriyor

18 yıllık özlem sona eriyor

2000 yılında Maden Tetkik Arama (MTA) nın, Kavak mahallesinde (köyünde) açtığı sıcak su kuyuları ile birlikte Seydişehir’in gündemine Termal su ve tesisleri girmişti.
Tam 17 yıldır gündemden hiç düşmedi. Üzülerek ifade ediyorum, bir arpa boyu da yol alınmadı.

Buna rağmen samimiyetle ifade ediyorum, “Seydişehir’in ufku ve geleceği” Termal tesisler ile açılacak.

Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu yıldan itibaren Termal tesis yatırımı için Seydişehir aranan ve tercih edilen bölge olacak.

Önemli olan bir adımın atılması idi. Bu adımı da belediye atıyor.

TERMAL TESİS İÇİN HİÇ BU KADAR ÜMİTLİ OLMADIM

6 Kasım 2016 tarihinde gündeme getirdiğim “Termal Tesis için hiç bu kadar ümitli olmadım” başlıklı yazımda;

Belediye Başkanı Tutal’ın verdiği bilgiler sonrasında bölgemize Termal Tesis ve Termal sera yapımı konusunda geçen 17 yıllık sürede hiç bu kadar ümitli olmadım.

İlk kuyuda istenilen değerlerde su bulunması, ikinci kuyudaki hedefin ise 50 derece su bulmak olduğu göz önüne alınır ise Seydişehir bu defa makus talihini yenecek gibi görünüyor.

Benim ümitlerimi artıran en önemli gelişme Belediyenin 315.000 metrekare araziyi Termal tesisler yapılması için bünyesine katmış olması.

Bir de başkan Tutal’ın ister yatırımcı gelsin, ister gelmesin, ben Belediye olarak bir tesisin yapılmasına başlayacağım demesini konuya verdiği önemim ifadesi olarak görüyorum.

Termal Tesis için hiç bu kadar ümitli olmamıştım” demiştim.

6 Kasım tarihli yazım sonrasında Belediye Başkanı Tutal’ın verdiği sözü inandırıcı bulmayan okuyucularım tarafından eleştiri almıştım.

Yapılan eleştirilere son derece saygı duyuyorum, eleştirilere verdiğim cevaplarda da asla kırıcı olmadım.

Burada özellikle ifade etmek istediğim bir konu var.

Belediye Başkanlığı sırasında Abdulkadir Çat’ın bir sözünü çok beğenirdim.

“Seydişehir için kim bir çivi çakarsa ben onu başımın üstünde taşırım” derdi.

Ben de aynı fikirdeyim. Yazdığım sürece de aynı fikirde olacağım.

Başkan İbrahim Halıcı ve Mehmet Tutal’ın da aynı düşüncede olduğuna inancım tam.

Diğer yandan İbrahim Halıcı, termal kuyuların ruhsatının alınmasında, Abdulkadir Çat, da kuyuların açılmasında büyük emeği oldu. Her iki başkanın da hakkını teslim ediyor ve teşekkür ediyorum. Şimdi ise bayrağı Mehmet Tutal devraldı.

18 YILLIK ÖZLEM SONA ERİYOR

Belediye tarafından Ketirağılları mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları sona erdi. Geçen hafta içinde Başkan Tutal katılımı yüksek bir program ile bilgi verdi.

Açılan sondaj kuyularında her geçen gün suyun debisi artıyor. 40 litre saniye olarak başlanan kuyuda şu anda 100 litre saniye su çıkmaya başladı ve suyun sıcaklığı da artıyor.

Bir otel için 6 litre saniye suya ihtiyaç olduğu göz önüne alınırsa, bölge onlarca otele yetecek suya sahip.

Su var, 315 bin metrekare arazi de hazır. Geriye yatırımcı kaldı.

İşte bu noktada Başkan Tutal 6 Kasım 2016 tarihinde; “İster yatırımcı gelsin, ister gelmesin, ben Belediye olarak bir tesisin yapılmasına başlayacağım” demişti.

Başkan sözünü tuttu, “İçinde termal havuzu, Türk hamamı, jakuzisi, çocuk havuzu, çocuk oyun alanları, örnek peyzaj projeleri” ile Seydişehir’ e yakışan bir tesisin temelini kısa süre içinde atacak. “Termal Tesis için hiç bu kadar ümitli olmadım” başlıklı yazımda eleştirenlere de böylece en güzel cevap verilmiş oldu.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR