19. Bayındır Çiçek Festivali başladı

19. Bayındır Çiçek Festivali başladı
Festival kapsamında çiçek ve çalı dalında en iyi bitkiler yarışacak- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: - "İzmir yüzünü yerelde kalkınmaya döndü"

İZMİR (AA) - 19. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali kapsamında çiçek ve çalı dalında en iyi bitkiler yarışacak. Festivalde bu yıl ilk kez çiçek reçelleri yarışması da düzenlenecek.

Festivalin Bayındır Şehir Stadı'ndaki açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üretime dayalı festivallerin kentte büyük bir ekonomi yarattığını belirtti.

Kocaoğlu, Alaçatı'da ot festivali süresince otellerde yer kalmadığını, festivalin tahminlere göre İzmir'e 2,5 günde 100 milyon TL bıraktığını, Urla Enginar Festivali'nin de ondan geri kalmadığını aktararak, "İzmir yüzünü yerelde kalkınmaya döndü. Bayındır bizim ilk göz ağrımız. Tarıma ilk desteği Bayındır'da vermeye başladık. Artık İzmirli üretici ayağa kalktı. Bunu birbirimize güvenerek sağladık." dedi.

Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran, 2015 yılı rakamlarına göre, Bayındır'ın süt üretimi, hayvancılık, çiçekçilik ve diğer tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan ekonomik büyüklüğünün 950 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de çiçeğin doğumdan ölüme kadar insan yaşamındaki her türlü duyguyu temsil ettiğini vurgulayarak, 8 Mayıs'a kadar festivale destek verenlere teşekkür etti.

Törende onur konuğu il Aydın'dan gelen ve kadınlardan oluşan mehter takımı ile konuk ülke Hollanda'nın halk dansları ekibi gösteri sundu.

Festival boyunca Sırbistan, Bulgaristan, Hollanda ve Hindistan'dan gelen halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak, kukla tiyatrosu, tulum ekibi ve tahta bacak gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.