19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni

19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın da katılımıyla

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni düzenlendi.

İlçeye bağlı Boğalar Mahallesi'nde yapılan şölene, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyer ile protokol üyeleri, Yörükler ve vatandaşlar katıldı.

Şölenin açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yörük çocuğu olmaktan gurur duyduğunu, şenlikte Yörük ve Türkmenlerle bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yörüklerin atalarının mirasına sahip çıkıldığını belirten Çavuşoğlu, "Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ecdadımızla ve atalarımızla gurur duyuyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Geçmişinden utanan geleceğini şaşırır. Geçmişinden utananın da bu vatana ve millete vereceği bir şey olmaz." dedi.

Türkiye ve dünyanın değiştiğini ifade eden Çavuşoğlu "Değişime ayak uyduruyoruz ama geçmişimizi de yaşatıyoruz. Örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmaktan onur duyuyoruz. Biz de kendi yaylamızda, koyunumuzla ve keçimizle bu yaşantımızı sürdürüyoruz. Bugün buraya gelmeseydim, ailemle birlikte olacaktım. Ama sayın Başbakanımız ve sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum." diye konuştu.

Yörüklerin vatanı ve milleti için her an canını vermeye hazır olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, vatan topraklarını beklemek için, millet için, millete hizmet etmek için var olduklarını söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı olduğu dönemde kendisine duygularını sorduklarını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ben de dedim ki 'Biz Yörüğüz. Koyunu ve keçiyi de güderiz, Avrupa'yı da yönetiriz.’ Bugün de diyorum ki biz Yörüğüz. Koyunu ve keçiyi de güderiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Binali Yıldırım gibi adam gibi adamların peşinden gideriz. Bu ülkeye, millete hizmet etmekten de şeref duyarız."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise bir Yörük çocuğu olarak şenlikte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Yörük çocuğu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Zeybekci, "Allah'a hamd ediyoruz ki bu dağlarda Yörük ve çoban çocuğu olarak, tarlalarda amelelik yaptık. Bugün yüce Rabbimiz bize yüce bir milleti dünyanın her yerinde şerefle temsil etmeyi nasip ettiği için şükrediyorum." dedi. Milletin 15 yıldır başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve kendilerine sahip çıktığını anlatan Zeybekci, kendilerinin de bu gücü milletten aldıklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Yörük Türkmen geleneğinin nesilden nesle yaşatıldığını söyledi.

Aslı gibi saf, temiz ve bozulmadan aktarılan bir şenlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, "Okul ve eğitim dört duvar arasında olmaz. Yeryüzü okulumuz ve eğitimdir. İşte bugün de burada eğitimin bir fonksiyonu olarak kültürün nesilden nesle aktarma görevini bu şenlik vasıtasıyla aktarıyoruz. Buna vesile oldukları için Yörük, Türkmen kardeşlerime, bu şenliğe katılımlarıyla şenlendirdikleri için teşekkür ediyorum." dedi

Yılmaz, bir ocak dahi yansa, bir bayrak dahi dalgalansa, vatan topraklarında özgürce yaşayacaklarına işaret ederek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi 'Ne zaman Toroslar'da bir ocaktan duman tütse biliriz ki Türkiye'nin geleceğinden endişe duymaya gerek yok.' Bizim yavrumuz emin ellerdedir. Şenliğimiz kutlu olsun." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise kendisin de Seydikemerli olduğunu hatırlatarak, Yörüklerin yüzyıllardır vatan topraklarına sahip çıktığını kaydetti. Yörüklerin, atasına, vatanına, milletine bağlı olduğunu anlatan Kaya, memleketinde düzenlenen şenliğin ise Yörük yaşantısının ve geleneklerinin gelecek nesillere aktarılması için önem arz ettiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.