19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü
Genelkurmay Başkanlığınca, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla karargahta tören düzenlendi- Törene, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele, asayiş ve 15 Temmuz gazilerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgener

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla karargahta tören düzenlendi

Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenen tören, gazilerin ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ın salondaki yerlerini almalarıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Gaziler Günü mesajı okundu. Gaziler ve ailelerinin törene davet edilmesine ilişkin hazırlanan kısa filmin izlenildiği törende, Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, "Gaziliğin Türk tarihindeki önemi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Foto Film Merkezince gazi Yarbay Yakup Kutman'ın anlatıldığı kısa film sunuldu. Filmde Özel Kuvvetler Komutanlığında tabur komutanı görevindeyken Amanos Dağları'ndaki operasyonda mayın patlaması sonucu iki bacağını kaybeden Kutman'ın yaralanması silah arkadaşları tarafından anlatıldı. Dilara Gülşad Kutman'ın, eşinin yaralanma haberini anlattığı bölüm davetlilerin duygusal anlar yaşamalarına neden oldu. Filmin ardından salondaki Kutman, kuvvet komutanları ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Kısa film gösteriminin ardından konuşan Kıbrıs gazisi emekli Albay Mehmet Tıbıkoğlu, milletleri millet yapan birtakım değerlerin olduğunu, bunların başında ise şehitlik ve gazilik unvanlarının yer aldığını ifade etti. Tıbıkoğlu, devletimizin en büyük güvencesi olan TSK'nın gazilere sahip çıkmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

- Sanatçı Kabaklı ve TSK Mehteran Birliği'nden konser

Şiir dinleti sonrasında Şırnak'ta bir operasyon sırasında yaralanan gazi Yüzbaşı Özgür Belen, kürsüye geldi. Hudut bölgesindeki operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan Yüzbaşı Belen, gazilik sürecini anlattı.

Türk milletinin binlerce şehidin canı, binlerce gazinin kanı pahasına birliğini koruyarak bölünmeden bu günlere geldiğini belirten Belen, "Bu günden sonra da bu vatanın bölünmesine kanımız ve canımız pahasına izin vermeyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği, mini bir konser verdi. Konserin ardından sahneye Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı da geldi. Sanatçı Kabaklı ve TSK Mehteran Birliği'nin konseri salondakilerce beğeniyle izlendi. Sanatçının "Bil oğlum" adlı eserine salondakiler de eşlik ederken, konserin sonunda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler, Kabaklı'yı tebrik etti.

Gaziler ve aileleriyle olan bağları güçlendirmek için yapılan törene, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele, asayiş ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde gazi olanlar katıldı. Salonda polis, korucu ve sivil gaziler de yer aldı. Yurt genelinden 55 gazinin katıldığı etkinlikte davetliler arasında FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Yüksek Askeri Şura'da terfi eden ve Asal Genel Müdürü olan Tuğgeneral Davut Ala da yer aldı. Gazi tuğgeneral olmanın kendisini gururlandırdığını belirten Ala, "Gazilik onuruna yakışır şekilde ülkeme, milletime hizmet edeceğim" dedi. Diğer gaziler de Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe davet edilmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Atatürk Kültür Sitesindeki törenin ardından davetliler Mehmetçik yemekhanesine geçti. Okunan yemek duasının ardından davetliler komutan, erbaş ve erlerle yemek yedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.