'19 Haziran'daki kongremiz meşru'

'19 Haziran'daki kongremiz meşru'
Eski MHP Milletvekili Akşener, "Kurultayımız herhangi bir tartışmaya açık olmaktan çıkmıştır.19 Haziran'daki kongremiz meşru, zorunlu, hukuka uygun, mahkemenin zorunlu tuttuğu bir kongredir" dedi

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Sheraton Otel'de, 19 Haziran Pazar günü toplanacak olağanüstü büyük kurultaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Akşener, bir tüzük kurultayı gerçekleştirileceğini, kurultayda genel başkan seçimi yapılmayacağını belirtti.

Tüzüğe göre olağanüstü seçimli kurultay kararı alınmasının mümkün olmadığını vurgulayan Akşener, "Bu tüzük kurultayı meşru ve kanuna uygun, hukuka uygun, yapılması zorunlu bir tüzük kurultayıdır." ifadesini kullandı.

Kurultayda, dilekçede belirttikleri değişikliğin yapılmasının ardından üst kurul delegelerinin seçimli bir kurultay kararı alacağını anlatan Akşener, genel merkez tarafından 10 Temmuz'da da bir seçimli olağanüstü kurultay yapılacağına dair açıklama yapıldığını hatırlattı.

Akşener, kurultay toplanması için yapılması gereken yasal prosedürleri aktarırken, henüz genel merkezin kurultayla ilgili bir ilana çıkmadığını söyledi. Akşener, "Dolayısıyla genel merkezin söylediği kongre konusu da şu an itibarıyla farzımuhaldir. Dolasıyla 19'unda biz kongremizi hep birlikte icra edeceğiz." diye konuştu.

"Bu bir tarih yazma yolculuğu olmuştur." diyen Akşener, delegelerin her türlü seviyesizliğe rağmen kararlılıklarını bozmadan yollarına devam ettiğinin altını çizdi.

Tüzük kurultayı olduğu için usul hatası yapmayacaklarının altını çizen Akşener, "Usule uygun yürüyeceğimiz için usulen herhangi bir itirazın olamayacağı, bugünkü Türkiye'de bile hukukçuların itiraz edemeyeceği, usullere uygun bir kurultay yapacağız. Hazırun cetvelleri oluşturulurken noterler, kameralar eşliğinde bir süreci gerçekleştireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

"Önce bir şeyi sonra Türkiye'de her şeyi değiştireceğiz"
Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülkeyi yöneteceğini dile getiren Akşener, "19 Haziran'daki kongremiz milli iradenin kararıdır. Milli iradenin de karşısında hiçbir güç duramaz. Nitekim önce ülkücü irade, sonra milli irade harekete geçmiştir. Biz de inşallah beraberce önce bir şeyi değiştireceğiz, sonra Türkiye'de her şeyi değiştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.