19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
AK Parti Kırşehir Milletvekili Çetinkaya ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Kendirli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya mesajında, Anadolu’nun işgal güçleri tarafından yağmalandığı günlerde, tarih sahnesinde yer aldığı sürece bağımsızlık ve özgürlüğü kendine temel hedef olarak belirlemiş büyük Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk etrafında kenetlenerek yok olmadığını tüm dünyaya bir kez daha ispat ettiğini belirtti.

Tarihin önemli dönüm noktalarından birisinin de 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu ifade eden Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Yurdunu işgal eden güçlere karşı mücadele edecek silah ve cephaneden yoksun olmasına karşın, yüreğinde yaşattığı köklü inancını büyük kurtuluş mücadelesine yansıtan bu büyük millet, işgalci kuvvetleri ülkesinden atmayı başarmıştır. Bu büyük mücadelenin temelinin atıldığı Samsun’da, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile bayraklaşan büyük Türk halkının 19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, emperyalist güçlerin esareti altındaki nice milletlere de örnek oluşturmuştur. Bu duygu ve düşünceler ile, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."

Vatanını canından üstün tutan ecdadın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu vurgulayan Kendirli de şunları kaydetti:

"Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizler gençlerimiz çok çalışmalısınız. Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.