19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı
Anıtkabir, resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı- Her yaştan binlerce vatandaş, ellerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve çiçeklerle Ata'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen resmi törenin ardından halka açılan Anıtkabir'i, her yaştan binlerce vatandaş ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla sabah düzenlenen resmi törenin ardından, Anıtkabir saat 09.45'te halkın ziyaretine açıldı.

Havanın kapalı ve zaman zaman yağışlı olmasına rağmen Anıtkabir'in Akdeniz ve Anadolu kapılarının girişinde bekleyen her yaştan binlerce vatandaş, ellerindeki Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve çiçeklerle Ata'sını ziyaret etti.

Bazı vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi önünde dua okurken, bazıları ise yanlarında getirdikleri kırmızı, beyaz karanfillerle ve gülleri bıraktı.

Askerlerin nöbet değişimi sırasında yaptıkları seremoniyi ilgiyle izleyenler, 10. Yıl ve İzmir marşlarını okudu, nöbet değişiminin ardından askerleri uzun süre alkışladı.

Atatürk'ü ziyarete çocuklarıyla gelenler, tören alanında fotoğraf çektirirken, öğrenciler, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Atatürk'ün şahsi eşyalarının sergilendiği Atatürk Müzesi ile Kurtuluş Savaşı Müzesi girişinde uzun sıra oluştu.

Misak-ı Milli Kulesi'nin arka tarafındaki alana yerleştirilen dev ekrana Atatürk'ün sözleri, 10. Yıl Marşı ve Nutuk eşliğinde yansıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.