19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı
Bayram, Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğunda düzenlenen resepsiyonla kutlandı

LONDRA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı istiklal ve istikbal mücadelesinin 98. yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğunda bir resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin'in ev sahipliğinde, Başkonsolosluk Rezidansı'nda gerçekleştirilen resepsiyona, İngiltere'deki eğitim kurumlarında yüksek öğrenimlerine devam eden çok sayıda Türk öğrenci, başkonsolosluk çalışanları ile eğitim derneklerinin temsilcileri katıldı.

Başkonsolos Ergin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun ve bu ülkede eğitim gören gençlerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirmede rol oynayacağını belirtti.

İngiltere'de müzik eğitimi alan gençlere destek veren "Unlimited Talent" adlı derneğin kurucusu ve başkanı Canan Maxton ile vakfın desteklediği öğrencilerden Emre Gökalp'e, Başkonsolos Ergin tarafından bir hediye takdim edildi.

Emre Gökalp'in gitar dinletisi sunduğu resepsiyonda, Başkonsolos Ergin, genç davetlilerle sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.