19 Mayıs mesajları

19 Mayıs mesajları
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Konya belediye ve ilçe başkanları kurum ve kuruluşlar kutlama mesajı yayımladı.

BAŞKAN ALTAY: TÜRKİYE YÜZYILI’NI GENÇLERLE İNŞA EDECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin aydınlık yarınlarını ve Türkiye Yüzyılı’nı gençlerle birlikte inşa edeceklerini belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Aziz milletimizin en zorlu şartlarda dahi hiçbir surette esaret altına alınamayacağının en büyük sembollerinden biri 19 Mayıs 1919 tarihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusunun kahraman evlatları Samsun’a ayak bastıklarında; binlerce yıllık şanlı tarihine nice zaferler sığdıran aziz milletimizin istiklal ateşini bir kez daha alevlendirdiler...

TÜM DÜNYAYA İSPAT ETTİ

Samsun’da başlayan; Amasya, Erzurum ve Sivas'ın ardından vatanımızın dört bir yanına yayılan Milli Mücadele ile küllerinden doğan aziz milletimiz; Türk yurdunun ebediyete kadar Türk kalacağını tüm dünyaya ispat etti. İstiklalini, istikbalini ve milletimizi millet yapan her türlü yüksek değeri korumak için canını feda eden ecdadımız, dünyanın en kıymetli hazinesi olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cennet vatanımızı bizlere miras bıraktı.

GENÇLERİMİZE OLAN GÜVENİNİN EN BÜYÜK SEMBOLÜDÜR

Bugün her bir vatandaşımızın omuzlarında taşıdığı büyük bir vazife var. Bu vazife; en güçlü bağlarla birbirimize kenetlenerek, ecdadımızın kanıyla kazandığı bu toprakları ebediyete kadar korumak ve yüceltmektir. Vefa borcumuzu ve yarınlara olan sorumluluğumuzu ancak bu şekilde yerine getirebiliriz… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihimizin dönüm noktası olan 19 Mayıs’ı gençlerimize armağan etmiş olması, ülkemizi engin ufuklara taşıyacak sevgili gençlerimize olan güveninin en büyük sembolüdür.

İSTİKBALİMİZİN MÜJDECİSİ 19 MAYIS KUTLU OLSUN

Sevgili gençler; taşıdığımız bayrağı bir gün sizlere devredeceğiz. O vakte kadar ülkemizin aydınlık yarınlarını ve Türkiye Yüzyılı’nı sizlerle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Sizler büyük ve güçlü Türkiye’nin güvencesi ve umudusunuz. Azminize, kararlılığınıza ve vatan sevginize olan güvenimiz sonsuzdur. Elde edeceğiniz her başarıyla, yapacağınız her çalışmayla ve üstlendiğiniz sorumluluklarla ülkemizin gücüne güç katacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. İstikbalimizin müjdecisi 19 Mayıs kutlu olsun.”

BAŞKAN KARAARSLAN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İLK HARCI CESARETLE KARILMIŞTIR

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs 1919'un, esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın miladı olduğunu belirten Başkan Karaarslan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Türk milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir serüvenin başlangıcıdır. Samsun'da başlayan milli mücadele süreci, millet onurunun ayağa kalkışı, en önemlisi milli mukavemetin stratejik adım ve iradesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'dan itibaren başlattıkları yürüyüşle bezginliği ve bitkinliği yenerek, emperyalistlere diz çöktürmek için fedakarlıkta sınır tanımamışlardır.

NİHAYETİNDE ZAFERLE BULUŞTURMUŞTUR

Bundan 104 yıl önce Samsun'da milli mücadelenin fidesinin dikilmiş, tohumu ekilmiş nitekim Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk harcı cesaretle karılmıştır. Türk milleti, Samsun'dan harekete geçen milli mücadeleyi inançla imanla omuzlamış ve nihayetinde zaferle buluşturmuştur. Samsun'dan parlayan milli mukavemet, Amasya Genelgesi ile yol haritasını çizmiş, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile gücüne güç katmış, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla beraber kutlu hedefine kilitlenmiştir. Türk Milleti tutsaklığı kabul etmeyeceğini, hürriyet uğruna yeri geldiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını bütün yönleriyle ortaya koyarak, 19 Mayıs tarihi ile gelişen olaylar zincirini, ümitsizliğin seline düşmüş milli ülküleri kamçılamanın mümtaz bir örneği olmuştur.

KİMSESİZ SANANLARA KARŞI VAR OLUŞ MÜCADELESİDİR

19 Mayıs zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye, müstevliye yıldırım gibi çarpan Türk'ün kudretli yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var oluş mücadelesidir. Bu yürüyüş, bölünmemizi, parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlığıdır. Bu yürüyüş, bitmemizi, tükenmemizi, gitmemizi, yersiz yurtsuz kalmamızı projelendiren işgalcileri İzmir'e kadar kovalayan iradenin eseridir. Tarihe altın harflerle kazınan bu eser her türlü övgüye layık ve gıpta edilecek bir bağımsızlık ve beka meşalesini tutuşturmuştur. Bu esere leke sürdürmemek için biz de Cumhur İttifakı ile geleceğimize ışık tutuyor, Türkiye Yüzyılını 19 Mayıs 1919 ruhuyla sahipleniyor ve kucaklıyoruz.

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞİNE ŞAHİTLİK ETMİŞTİR

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemiz açısından tıpkı 19 Mayıs 1919 tarihi gibi hayati anlam ve öneme sahiptir. Dün vatanı kurtarmak için sergilenen milli uyanış, bugün yine bir başka beka tehdidi altında ülkemizi yeniden kurtuluşa taşıyacak iradeyi ortaya koyacaktır. Ülkemizin hali hazırda karşı karşıya kaldığı badireler dikkate alındığında Cumhur İttifakı temelinde şekillenen tarihi ve milli mutabakata aziz milletimizin destek vereceğinden şüphemiz yoktur.1919'dan 2023 yılına kadar geçen 104 yıllık dönem tarihin yeniden uyanışına ve büyük Türk milletinin dirilişine şahitlik etmiştir.

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Kim ne yaparsa yapsın, hangi kirli ve karanlık hesabın içinde olursa olsun, Türkiye'yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. 19 Mayıs şuuru geçmişte olduğu gibi diri, Samsun'a çıkan irade hala damarlarımızdadır. Muhtaç olduğumuz kudret ise bu damarlardaki kanda gizlidir. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum. Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN 19 MAYIS MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs’ın İstiklal mücadelemizin en önemli sembollerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Ülkemiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine, milletine ve devletine inanan gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Gençlerimiz, ecdadının mücadelesinin üzerine yeni bir hedef koyarak Türkiye Yüzyılı’na en güzel katkıyı verecektir” dedi.

ECDADIN YOLUNDAN BAŞKA BİR KULVARDA DESTAN YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Başkan Hasan Kılca’nın 19 Mayıs kutlama mesajı şu şekilde; “19 Mayıs, özgürlüğünden taviz vermeyen, istikbaline sahip çıkan ve prangaları kabul etmeyen gençliğin bayramıdır. 19 Mayıs, vatan ve millet sevdasını sinesinde daima diri tutan gençliğin bayramıdır. İlimde, bilimde, kültürde, sanatta, sporda ve teknolojide gelinen seviyenin üzerine erişmek için gayret eden gençlerimiz, yarınlarımızın da asıl sahipleri olacaktır. Biz genciğimize ve gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz. Çünkü gençlerimiz, imkân verildiğinde neler yapabileceğini bugüne kadar hep gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti; harekete geçen, üreten, ürün ortaya koyan gençlere tam destek vermektedir. Bu imkânı en güzel şekilde değerlendiren gençlerimiz, üretip geliştirdikleri icraat ve eserlerle Milli Mücadele vermiş ecdadın yolundan başka bir kulvarda destan yazmaya devam ediyor. Güzel ülkemiz, birbirinden pırıl pırıl gençlerimizin de büyük gayretiyle Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla yürüyor. Gençlerimiz, tarihimizden aldığı ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü bundan sonra da çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

BAŞKAN TUTAL: MİLLETİMİZİN HÜRRİYETİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİNİ DUYURDUĞU GÜN

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye’nin geleceği olan gençlerin, yarınların teminatı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüce Milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini yaktığı tarihin 104’üncü yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve onurunu yaşıyoruz.

Toplumları ve milletleri ayakta tutan en büyük gücün gençliğin gücü olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu görüşlere yer verdi: “Toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendini geliştiren genç nesiller, geçmişe olan vefasını millet ve vatan sevgisiyle birleştirdiği zaman içinde bulunduğu topluma yön verecek kuvveti kazanmış olur. Türkiye gençliği bu kuvvet ile ülkemizi geleceğe taşıyacaktır. İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu günün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de çok önemlidir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü sosyal ve kültürel imkanlarımızı gençlerimiz için seferber ediyoruz. Çünkü biz, gençlerimize güveniyoruz. Bugün ülkemizde konulan hedefler, gençlerimize ne kadar güvendiğimizin göstergesidir. Ülke olarak dünya genelinde teknoloji alanında rekabet etmemiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin eseriyle var olmuştur.

TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİĞİ GÜNDÜR

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs, aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimiz Cumhuriyetin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle yad ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.