19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası
- Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik:"Geçen yıllarda özellikle 19 yaşta Balkan şampiyonu bizdik. Aynı şekilde şampiyonluğumuzu devam ettirmek istiyoruz"


EDİRNE (AA) - 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası Edirne'de başladı.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan katılıyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Yunanistan ve Romanya'yı yenerek A Grubu'nda birinci olduğunu söyledi.

Sırbistan'la yapılacak yarı final müsabakasından sonra finale çıkmayı hedeflediklerini aktaran Özmekik, şu ifadeleri kullandı:

"Bu müsabakayı da inşallah alırsak finale çıkacağız. Muhtemelen finalde rakibimiz Bulgaristan olacak. Yarın da final müsabakaları oynanacak. Geçen yıllarda özellikle 19 yaşta Balkan şampiyonu bizdik. Aynı şekilde şampiyonluğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bu müsabakaların ardından 7-16 Nisan tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Bu şampiyona aynı zamanda onun da provası oluyor."

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da her geçen yıl faaliyetleri artan badminton dalında daha aktif duruma gelindiğini aktardı. Ocak, Gençlik ve Spor Bakanlığının "7'den 70'e Badminton" sloganı bu sporu her yaşa sevdirmek için çalışmalar yaptığını kaydetti.

Müsabakaları, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası 26 Mart Pazar günü yapılacak ödül töreninin ardından sona erecek.

Öte yandan, şampiyonaya katılan sporcular ve izleyicilere badminton malzemesi hediye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.