19. Yörük Türkmen Kültür Şöleni

19. Yörük Türkmen Kültür Şöleni
Başbakan Yıldırım: (2) - "İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği, beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu da ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize k

MUĞLA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği, beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu da ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer ilçesi Boğalar Mahallesi'nde düzenlenen 19. Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda yoğrulan, 3 kıtayı kanatları altına alan, sayısız kavmi ve ülkeyi şefkat ve sevgiyle kuşatan Osmanlı'nın torunları olduğunu belirten Yıldırım, "Biz yeryüzünde fesat çıkaranlara, ayrılık tohumları ekenlere karşı yüzyıllar boyu aynı ufka bakarak bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde kardeşlik tohumları ektik, gönül köprüleri inşa ettik." diye konuştu.

Vatanın bağımsızlığı uğruna şehitler nice verildiğini anlatan Yıldırım, bütün şehitleri minnet ve şükranla andı.

"Şehit verdik, gazilerimiz oldu, Allah'a şükürler olsun ki vatanımızı vermedik, istiklalimize gölge düşürmedik." ifadelerini kullanan Yıldırım, 15 Temmuz'da da kol kola mücadele ettiklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, "Allah kardeşlik ruhumuzu yaralamak isteyenlere fırsat vermesin. Bugüne kadar olduğun gibi bundan sonra da birlikteliğimiz, beraberliğimiz, aşkımız sonsuza kadar devam etsin." dedi.

Türkiye'nin, bölgesinin en önemli ülkelerinden biri olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çok zor bir coğrafyada barış ve istikrar adası olan Türkiye, bu coğrafyanın insanları için örnek bir gelecek vizyonunu ortaya koyuyor. Bize düşen, bu zor coğrafyada birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza ederek, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımaktır. İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği, beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu da ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir."

- "Bugünün Türkiyesi demek, 'umut' demektir"

Ülkenin her bir ferdinin "baş tacı" olduğunu kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, 81 vilayeti sevgiyle kucaklayıp 780 bin kilometrekare vatan toprağında Üsküp, Girne, Kerkük, Kırım, Hicaz, Şam, Kudüs, Yemen ve Trablus'un emanetini taşıdıklarını, Orta Asya ve Rumeli'nin de kardeşliğini yaşayıp, acılarını yüreklerinde taşıdıklarını anlattı.

"Hiçbir zaman küçük düşünmedik, asla düşünmeyiz." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu'nun bozkırlarında ayakta kalmayı başaran Yörükler, Irak'ta, Suriye'de, Ürdün'de de var olma mücadelesi veren Türkmenlerle aynı kaderi paylaşıyorlar. Bugüne kadar bölgedeki ve dünyadaki bütün mazlumların, dost ve kardeşlerimizin sesi olduk, nefesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Balkanlar'dan Moğolistan'a, Asya'dan Afrika'ya uzatmadığımız elimiz yok. Kardeşliğimizi oralara da taşımak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bugünün Türkiye'si demek, umut demektir, barış demektir, kardeşlik demektir, birlik demektir, beraberlik demektir, 'birlikte Türkiye' demektir. Bu millet 1071'den beri, farklı coğrafyalarda da olsa, barış ve adalet davasının peşinde kimi zaman gök bayrağın kimi zaman al bayrağın altında bin yıldır kesintisiz yürümüş ve yürümeye de devam edecek."

Başbakan Yıldırım, Muğlalıların, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde bölgede destan yazdığını belirterek, gözünü kan bürümüş, hain FETÖ teröristlerinin cani planlarını boşa çıkardığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kastetmek isteyenlere geçit vermediğini hatırlattı.

Kardeşliğin bir, beraber ve daim olacağına vurgu yapan Yıldırım, "Tek millet, tek, bayrak, tek vatan, tek devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, Yörükler tarafından gerçekleştirilen bayrak çekme töreni ile şölen alanındaki bir çiftin nikah törenine katıldı.

Yıldırım, Makedonya'dan gelen Yörük çocuklarının gösterisi ile Yörük kıyafetlerinden oluşan defileyi izledi.

Ali Boğa ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz tarafından Başbakan Yıldırım'a el dokuması kilim armağan edildi.

Başbakan Yıldırım'a şölende eşi Semiha Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik etti.​

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.