1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler
New York'un ünlü Times Meydanı'ndaki gösteride, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları protesto edildi, Ermeni teröristlerince şehit edilen Türk diplomatlar anıldı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York şehrinde, 1915 olaylarına ilişkin iddialara karşı "Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatlarımızı Anma Mitingi" düzenlendi.

Genç Türkler (Young Turks) Derneği'nin organize ettiği ve Azeri toplumundan temsilcilerin de katıldığı gösteride, 100'ün üzerinde Türk, New York'un ünlü Times Meydanı'nda buluştu.

Türk ve Azeri bayraklarının dalgalandığı gösteride, 1974-1984 yılları arasında Ermeni teröristlerince şehit edilen Türk diplomatlarının isimleri okundu.

Mitingin düzenlendiği alanın karşısındaki binada asılı olan, İstanbul fotoğrafının üzerinde "Partner in Peace: #Next100Years" (Barışta Ortak: #Gelecek100Yıl) yazılı dev reklam panosu dikkati çekti.

"10. Yıl Marşı" ve "Mehter Marşı" gibi marşların çalındığı gösteride konuşma yapan Türk Hars Birliği Fahri Başkanı İbrahim Kurtuluş, Ermenistan ve Ermeni diasporasına "Nefretinize artık yeter!" diyerek seslendi.

Ermeni halkının sürekli mağduriyete uğramış bir halk olarak tasvir edilmeye çalışıldığını belirten Kurtuluş, gerçekte Ermenilerin Osmanlı idaresindeki 600 yıl boyunca kiliselerini, dillerini ve kimliklerini muhafaza ettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nde de buna devam ettiğini vurguladı.

Kurtuluş, Ermeni diasporasının birincil hedefinin Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmek olduğunu dile getirdi.

Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman ise sözde soykırım iddialarının Ermeni diasporası tarafından Türkiye'ye karşı kullandığını ifade etti.

Tekman, Türk-Amerikan toplumu olarak Türkiye'nin barışa inanan ve saygın bir tarihe sahip ülke olduğunu her fırsatta anlatmaya devam edeceklerini kaydetti

Gösteri sırasında miting alanının yanından geçen üç kişi, Türk göstericilere sözlü tacizde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.