'2 Ay Sonra Nişan Düşünüyorduk, Her Şeyi Hazırdı'

'2 Ay Sonra Nişan Düşünüyorduk, Her Şeyi Hazırdı'
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Murat Ellik'in, 2 ay sonraki nişanı için hazırlık yaptığı ortaya çıktı

 FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan 25 yaşındaki Murat Ellik, Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanıp 1.5 yıl okuduktan sonra kursa giderek özel harekat polisi oldu.

Kursun bitimiyle 2 yıl Tunceli'de görev yapan Murat Ellik, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde göreve başladı ve geçici görevle Özel Harekat Daire Başkanlığında görevlendirildi. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Ellik'in Erzurum'daki babaevinde yas sürüyor.

Murat Ellik'in kendisi de polis memuru olan babası Osman Ellik (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun polis olmasını istemediğini belirtti.

Osman Ellik, şunları kaydetti:

"Bana anlatılanlar, orada hazırlıklar yaptıktan sonra tam göreve çıkacakları esnada üzerlerine uçaktan bomba atılıyor ve sonrasında da helikopterlerle bölge taranıyor. Şehit olduğu gün oğlum ile görüştüm ama akşam saatlerinde konuşamadım. Ben de Erzurum'da görevliydim. Sabah saat 05.00'e kadar görev yaptıktan sonra geldiğimde oğlumun yaralandığı haberini aldım. 16 Temmuz günü sabah 05.00 gibi yaralı olduğunu ve Ankara Numune Hastanesinde yattığını söylediler. Aynı gün çocuklarımla Ankara'ya gittim, oğlum yoğun bakımda yatıyordu. 17 Temmuz'da da şehit olduğunu söylediler. Ramazan Bayramı'ndan önce geldi, bayramı birlikte geçirdik. Bayramdan sonraki hafta pazartesi günü sağlam olarak yolladım bir hafta sonra pazartesi günü cenazesini aldım."

Şehit Ellik, Sur'da teröristlerle çatışırken yaralanmış
Oğlu Murat Ellik'in Diyarbakır Sur'da teröristlere karşı yapılan operasyonda yaşanan çatışmada yaralandığını da anlatan Ellik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben onu Peygamber Efendimize komşu olarak gönderdim. Ne mutlu bana ki böyle bir çocuk yetiştirdim de vatana şehit verdim. Ben oğlumun şehit olmasından gurur duyuyorum. Biz vatanımızı ve milletimizi seven insanlarız ve sevmeye de devam edeceğiz. Çünkü bizim başka vatanımız yoktur. Bizim canımızı yakanın canını bin kat daha fazla yakarlar inşallah. Bizim canımız nasıl yandıysa, inşallah onların da canları bin kat daha fazla yansın. Bizim çocuğumuz şehit oldu, ne mutlu bize. Bu herkese nasip olmaz. Bir de bu işin ters yönü var. Allah'a şükürler olsun ki biz o ters yönde değiliz, düz yöndeyiz."

"2 ay sonra nişan düşünüyorduk"
Anne Züleyha Ellik (52) ise evlendikten sonra 7 yıl boyunca çocuklarının olmadığını, tedavinin ardından ilk çocukları Murat'ı kucaklarına aldıklarını söyledi.

2 oğlu ve 1 kızı olduğunu dile getiren Ellik, "Oğlum Murat'ı 25 yaşına kadar ben büyüttüm, emek ettim. 25 yaşından sonra Rabbim kendine layık gördü." diye konuştu.

Oğlunu evlendirmeyi düşündüklerini belirten anne Ellik, "2 ay sonra nişan düşünüyorduk, her şeyi hazırdı. Sevdiği bir kız vardı. Ondan ayırdılar, benden ayırdılar. Dilekleri ve istekleri hep yarıda kaldı. Ne diyebilirim ki çok hayalleri vardı." ifadelerini kullandı.

Züleyha Ellik, darbe girişiminin olduğu gece oğlu ile telefonda konuştuğunu, operasyona gideceğini söylediğini aktararak, şöyle konuştu:

"Bir daha ulaşamadım. Ümitlerim bitti. O beni böyle telefonsuz bırakmazdı. Sabaha kadar selalar verildi, ben evde ağladım. Sabah eşim geldiğinde 'Murat'tan haber var mı' diye sorduğumda 'yok' dedi. Hastaneden haber gelmiş, biz de bacağından yaralı diye gittik ama hastaneye bir türlü yetişemiyoruz, sanki Ankara gittikçe geri gidiyor. Gittiğimde doktorlar hazırlayıp içeri aldılar. 'Şu karşıdaki çocuk senin' dediler ama çocuğumun yüzü hiç görünmüyordu, sargılıydı. Konuştum, 'Annem ben geldim' dedim ama hiç tepki vermedi. Ameliyata alacaklarını söylediler ama o zaman şehit olmuştu. O yüzden inanamadım. Soğuk yüzünü bir görseydim belki ümidimi keserdim

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.