Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

2 şut 2 gol

2 şut 2 gol

Yanlış okumadınız. Torku Konyaspor, Mersin İdmanyurdu maçında kaleyi tutan iki şutunda da golü buldu. Maç öncesi evindeki 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Torku Konyaspor bu güvenle başladığı maçta ilk bölümde savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. Ancak Mersin’in agresif savunma anlayışı, Hleb’in orta alanda top ezmesi ve Rangelov’un kaleye sırtı dönük oynayamayışı yeşil-beyazlı ekibimizin ceza alanı içerisinde etkili olmasının önüne geçti. Maçın başında Ömer Ali’nin penaltı beklediği pozisyon dışında ceza alanına giremeyen Torku Konyaspor ikinci yarıda daha fazla cesaretlenen Mersin karşısında savunmaya çekilmek zorunda kaldı. Akın akın gelen Mersin’in şutları kaleci Vid Belec’ten dönüyor herkes derin bir “oh” çekiyordu. Tam “ne oluyor?” derken oyuna Campos girdi. Campos, ilk bindirmesinde tribünleri coşturdu, ikincisinde golün haberini verdi. Hleb’inkornerinde Ali Çamdalı arkaya aşırırken, Selim boş pozisyonda golü yapmakta zorlanmadı. Yine Campos’un bindirmesi sonucu oluşan pozisyonda Hleb rakip savunmaya baskı uyguladı, ardından kaleci Nihat yapılmayacağı yapıp yılların kurt golcüsü Hasan Kabze’ye “al da at” diye asisti yaptı. Hasan’ın bu pozisyonu affetmesi elbette beklenemezdi. Temsilcimiz 2-0’dan sonra iyice rahatlarken, yine Djalma’nın içinde olduğu birkaç pozisyon üretti. Rakibin 10 kişi kalması maçın bittiğinin ilamı olurken, son bölümde top çeviren ve topla oynama yüzdesini arttıran Torku Konyaspor sıkıntıya düşebileceği maçı 4 dakikada bulduğu gollerle 2-0 kazandı. İşin ilginç yanı kaleye atılan 12 şuttan sadece 2’si çerçeveyi buldu, bu goller de ağlardan çıkartıldı. 

Aykut Kocaman döneminde iç sahada işler yolunda. 3’te 3 yaptık. Ama büyük hedefler için bu yetmez, mutlaka deplasman galibiyeti alınmalı. Öte yandan bu galibiyetle kritik eşik de atlanmış oldu. Mersin maçında kaybedilecek puanlar temsilcimizin aşağı grupta kalmasına yol açacaktı.  Takım giderek Aykut Kocaman’ın sistemine uyum sağlıyor, ilerleyen dönemde daha da iyi maçlar bizi bekliyor. Ama DimitarRangelov’dansantrafor olarak yararlanma işinin bir an önce bırakılması gerekiyor. Kaleye sırtı dönük oynayamıyor ve rakip savunmaları hiç tedirgin etmiyor. Gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçında Hasan Kabze’nin en uçta oynayıp, Campos’un mutlaka takıma girmesi gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR