"2. Ulusal Kırkım Şampiyonası"

"2. Ulusal Kırkım Şampiyonası"
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonası başladı- Kadın kırkımcıların da yer aldığı şampiyonaya 33 kişi katıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonası başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından çoban ve yetiştiricilerin hayvanlarıyla katıldığı "Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı" kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda makineli küçükbaş hayvan kırkımı yapanlar yarıştı.

Şampiyonaya Denizli, Eskişehir, Antalya, Karaman, Konya, Kayseri ve Ankara'dan 33 yarışmacı katıldı. 4 kadın kırkımcının da ter döktüğü yarışmada yarı finalde 20, finalde ise 3 kişi yarışacak.

Her yarışmacıyı bir hakemin takip ettiği şampiyonada, kırkımların ne kadar sürede yapıldığına bakılacak. Ayrıca küçükbaş hayvanların baş ve vücudunda kesikler oluştuğu, zapt etmek için hayvanlar sert tutulduğu, ayaklarda yün bırakıldığı gibi durumlarda yarışmacılar ceza alacak.

Organizasyon ekibinden Melek Bulut, yarışmanın hayvanlara zarar vermeden hızlı kırkım yapılması amacıyla düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'de küçükbaş hayvan varlığımız çok fazla. Makineli bir kırkıma geçmek istiyoruz. Yünümüz daha değerli satılsın, çiftçimiz, üreticimiz kazansın istiyoruz. Yurt dışında özellikle Yeni Zelanda ve Güney Afrika'da artık kırkım bir spor dalı olarak görülüyor. Biz de Türkiye'de her geçen yıl gelişerek büyüsün istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.