"2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması" Ödül Töreni

"2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması" Ödül Töreni
Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, Baksı Kültür Sanat Vakfı ve PTT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Şehirler ve Kaleler" temalı 2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi- MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Ge

ANKARA (AA) - Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, Baksı Kültür Sanat Vakfı ve PTT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Şehirler ve Kaleler" temalı "2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması"nın ödül töreni, PTT Pul Müzesi'nde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, törende yaptığı konuşmada, posta sanatının renkler ve pullardan oluşan renkli dünyasının kapılarını aralayan çocuklar için önemine değinerek "PTT'nin bu posta sanatı dediğimiz pul, zarf ve değerli kağıt diye ifade edilen alanlarla ilgili çalışmaları, bütün dünyada o ülkelerin gelişmişlikleriyle eş değerde faaliyetlerdir. Bir ülkenin pulu ve tasarımı yapılmış zarfı, o ülkenin gelişmişlik düzeyini, sanatını, sanatçısını, estetik düzeyini gösterir." dedi.

PTT'nin pul, zarf ve mektup kağıtlarının tasarımı noktasındaki çalışmalarına işaret eden Güngör, şöyle konuştu:

"PTT'nin tasarımda estetik düzeyi yüksek ve umut vericidir. Bu durum da bizi dünya filatelistleri arasında ayrı bir yere oturtmaktadır. PTT'ye bu düzeyli çalışmaları için millet olarak tekrar teşekkür ediyoruz çünkü uluslararası alanda bizim pulumuzla başka bir ülkenin pulu arasında bizim lehimize bir farkın olmuş olması bizi her zaman gururlandırmaktadır."

- 2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması'nda ödül alanlar

"Şehirler ve Kaleler" temasıyla düzenlenen ve 528 kişinin katıldığı "2. Ulusal Posta Sanatı Resim Yarışması"nda 5 kişi ödüllendirildi.

Birinciliğe layık görülen, Sinop Bilim Sanat Merkezi'nden Gökhan Aktan, ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün elinden aldı.

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi'nden Duru Erbil ikinci olurken, Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi'nden Ali Arslan Bakırcıoğlu üçüncü oldu.

Ayrıca Sinop Bilim ve Sanat Merkezi'nden Ravza Akmanoğlu ile Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi'nden Zeynep Sude Kan ise mansiyon ödülüne layık görüldü.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.