2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi

2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi
Marmara Belediyeler Birliği tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, UNHCR ve UNICEF işbirliğiyle düzenlenen kongre, "göçmen çocuk" temasıyla yarın Harbiye Askeri Müze'de yapılacak

İSTANBUL (AA) - Marmara Belediyeler Birliği tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle 2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi düzenlendi.

Marmara Belediyeler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, kongre, "göçmen çocuk" temasıyla yarın Harbiye Askeri Müze'de gerçekleşecek.

Kongrede, göçmen çocukların yaşadıkları yeni şehirle ilişkilerinin farklı alanlarda ele alındığı akademik oturumlar ve çalıştaylar yapılacak. Göçmen çocukların da katılım göstereceği çalıştaylarda, çocuklar sorunlarını, isteklerini ve hayallerini aktaracak. Kongre süresince yerel yönetimler, stantlarında çocuklarla ilgili çalışmalarını sergileyecek. Çocuk katılımcılar, stantlarda belediyelerin çocuklara özel sunduğu hizmetleri deneyimleme ve oyunlar oynama fırsatı yakalayacak.

Kongre kapsamında, Kilis Öncüpınar Geçici Barınma Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, Suriye ve Kilis yöresine ait halk oyunları gösterisi yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.