2. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu

2. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu
2. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve Nene Hatun Halk Yürüyüşü, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve Nene Hatun Halk Yürüyüşü, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, spor faaliyetlerine organizasyonlarına özel önem verdiklerini ve artık çeşitli spor faaliyetlerinin artık kentte yapılır hale geldiğini belirtti.

Kenti sporun merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

"İnşallah bu sözümüzü icra etmenin gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra her spor faaliyetine kentin bir kahramanının ismini vereceğiz. Bu maratona da 'Nene Hatun' ismini verdik. Pazar günü 10.30'da bu yarışma başlayacak. Birinci, ikinci ve üçüncüye parasal ödül, madalya ve bir takım hediyeler takdim edilecek. Amacımız sporu teşvik etmek, ilgi ve alakayı artırmak. Şu ana kadar yaklaşık 900'ye yakın sporcu müracaat etti. İnşallah bu sayıyı binin üzerine çıkarmak istiyoruz. Bu maratonu geleneksel hale getirdik. "

Sekmen, yarı maratonun 21, çeyrek maratonun 10 ve Nene Hatun Halk Yürüyüşü'nün ise 2 kilometrelik etaptan oluşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.