20 Kilometrede Bir Trafik Ekibi Görevlendirildi

20 Kilometrede Bir Trafik Ekibi Görevlendirildi
Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir'den geçen bölümünde her 20 kilometrede konuşlandırılan trafik ekipleri, denetim ve kontrol yapıyor

KIRŞEHİR (AA) - Ramazan Bayramı tatili nedeniyle olası kazaları önlemek amacıyla Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir'den geçen bölümünde 20 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazaları yaşanmaması, can ve mal kaybı olmaması için tedbirlerini artırdı.

Araç trafiğinin yoğun olduğu Ankara-Kayseri karayolunda 20 kilometreye bir ekip düşecek şekilde düzenleme yapan ekipler, kazaların yaşandığı kör noktalar başta olmak üzere Akpınar, Kaman, Ortaköy ve Hacıbektaş yol kavşaklarında 14 ayrı yere de uygulama noktası oluşturdu.

Mucur ve Akpınar ilçelerinde kavşaklar, dinlenme ve mola noktaları ile trafik ışıklarının olduğu noktalara emniyet kemeri, hız ve dikkatli sürüş konularında uyarıcı afişler asıldı.

Bayram tatili süresince görevde olacak ekipler, radar, hız, emniyet kemeri ve araç kontrolleri yaparak, uykusuz ve dikkatsiz olduğunu tespit ettiği sürücüleri dinlenme tesislerine yönlendiriyor. Ekipler, uzun yol yapan sürücülere, belirli aralıklarla araçlarını durdurarak 15 dakika mola vermeleri ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Ekipler, Ankara-Kayseri karayolunun dışında Aksaray, Yozgat ve Nevşehir istikametine giden araçlar için oluşturulan uygulama noktalarında da denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.