20. Pasifik Bölgesi Nükleer Enerji Konferansı

20. Pasifik Bölgesi Nükleer Enerji Konferansı
Çin, diğer ülkeler ile nükleer enerji işbirliğine hazır

PEKİN (AA) - Çin, birçok ülke ile eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde nükleer enerji işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 20. Pasifik Bölgesi Nükleer Enerji Konferansına gönderdiği mesajda Çin Başbakanı Li Kıçiang, diğer ülkelerle barışçıl kullanım çerçevesinde eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde nükleer enerji işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Pekin yönetiminin, güvenli ve etkin şekilde nükleer enerjinin gelişimine büyük önem verdiğini ifade eden Li, ülkesinin 3. nesil nükleer güç reaktörlerini oluşturduğunu ve birçok santral inşasının yanı sıra tam teşekküllü nükleer bilim ve teknoloji endüstrisi kurduklarını kaydetti.

Çin Nükleer Kurumu ve Pasifik Nükleer Konseyinin ortaklaşa düzenlediği konferansta 40'tan fazla ülkeden 800'ün üzerinde katılımcı bulunuyor.

Öte yandan 14. Çin Uluslararası Nükleer Endüstri Fuarı da bugün açılırken, fuarda 100'den fazla Çinli şirket ve ABD, Rusya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 11 ülkeden 200'e yakın firma yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.