200 kilometreyi 20 liraya gidiyor

200 kilometreyi 20 liraya gidiyor
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 35 yıllık aracı elektrikli araca dönüştüren Emirhan Kaya, 200 kilometreyi 20 liraya kat ediyor.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 35 yıllık otomobili elektrikli otomobile dönüştüren Emirhan Kaya, 200 kilometreyi 20 liraya kat ediyor. Sessiz sessiz ilerleyen aracı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, Kaya ileride benzer projeler üzerinde çalışacağını ifade etti.

Sivrihisar ilçesinde oturan 21 yaşındaki Emirhan Kaya, 2 sene önce elektrikli otomobil yapmaya netlik verdi ve başladı. Projesi için 1988 model motoru eskimiş çalıma görevini yerine getirmeyen bir aracı 30 bin TL'ye satın alan Kaya, simit fırını işletmeciliği yapan babası Erkan Kaya ile yola koyuldular ve başladılar. Sipariş ettiği elektrikli motor ve bataryaları otomobile takan Emirhan Kaya, hemen sonra deneme sürüşlerini geçekleştirdi. Kaya, 3 ay sonunda elektrikli otomobilini aktif olarak kullanmaya başladı. 1 buçuk senedir trafiğin sakin veya kapalı olduğu yerlerde otomobilini kullanan Kaya, etrafından ve sosyal medyadan sık sık olumlu dönüşler alıyor. 200 kilometre menzile sahip otomobil 1 kilometrede 10 kuruşluk elektrik tüketirken, bataryalarını ise 20 TL'ye dolduruyor. Otomobil fiyatı dahil projesini toplam 200 bin liraya mal eden Kaya, otomobiline gelen teklifleri de kabul etmiyor. Genç girişimcinin şimdiki hedefi daha yeni ve konforlu bir aracı elektrikli otomobil yapmak.

iha-20231206aw092395-3.jpg

"Toplamda 200 bin TL harcadım"

35 yıllık otomobili elektrikliye çeviren Emirhan Kaya çalışması hakkında, "Bu araç 1988 normal bir otomobil. Biz bu otomobili motorunu söküp, elektrikli motor yerleştirdik. Şuanda aktif olarak araca biniyoruz. Bu çalışmaya 2 yıl önce heves olarak başlayıp araştırmalar gerçekleştirdim. Fakat 1 buçuk yıldır araca biniyorum. Normalde bu otomobil yerine yeni model bir araca bu projeyi yapmayı düşünüyordum. Daha sonra ilk projem olacağı için eski bir araç üzerinden ilerlemeyi düşündüm. Toplamada otomobile 200 bin TL yatırdım. 120 bin liraya motorunu, bay tayaları, elektrik tesisatı, beyni derken 170 bin lira toplamda harcadım. 30 bin de ufak tefek ihtiyaçlar için harcadım" dedi.

iha-20231206aw092395-7.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.