2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda
Maliye Bakanı Ağbal:- "Kalkınma Bakanlığı, borçları artan üniversite hastaneleriyle ilgili alınacak tedbirler konusunda kapsamlı çalışma yaptı. Yakın bir zamanda bu hastanelerimizle ilgili gerekli tedbirleri de alacağız"

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanlığının, borçları artan üniversite hastaneleriyle ilgili alınacak tedbirler konusunda kapsamlı çalışma yaptığını belirterek, yakın zamanda bu hastanelerle ilgili gerekli tedbirleri de alacaklarını söyledi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2014 Yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı'nın maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Naci Ağbal, kamu borçları ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"AB tanımlı genel yönetim borç stoğu 2002 yılında 259 milyar 350 milyon lira, 2016 yılı ocak ayı itibarıyla 654 milyar 823 milyon lira. AB tanımlı genel yönetim borç stoğunun milli gelire oranı 2002 yılında yüzde 74 iken, 2016 yılı ocak ayı itibarıyla yüzde 32,6. Kamu net borç stoğu 2002 yılında 215 milyar 631 milyon lira iken, 2015 yılı ocak ayında 143 milyar 402 milyon lira. Kamu net borç stoğunun milli gelire oranı 2002 yılında yüzde 61,5 iken, 2016 yılı ocak ayında yüzde 7,6."

Emekli ikramiyeleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Ağbal, Anayasa Mahkemesinin yaptığı düzenlemeden sonra, emeklilik ikramiyelerinin yeni sisteme göre ödendiğini ifade etti. Ağbal, geçmişte emekli olanlara ilişkin bakanlıkta bir çalışma olmadığını belirtti.

Maliye Bakanı Ağbal, üniversite hastanelerinin mali durumlarına ilişkin soruya da cevap verdi.

İki gün önce Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bu konunun çalışıldığını anımsatan Ağbal, "Üniversite hastanelerinden borçları artan üniversitelerle ilgili olarak alacağımız tedbirler konusunda kapsamlı bir çalışma Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldı. Arkadaşlar bu toplantılara devam ediyorlar. Yakın bir zamanda üniversite hastanelerimizle ilgili gerekli tedbirleri de alacağız" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal, cari açığı kapatmak için tasarrufları ve ekonomide verimliliği artırmak, daha fazla Ar-Ge'ye yatırımı yapmak gerektiğine işaret ederek, "Ekonominin daha da büyümesi, gelirin artması, cari işlemler açığının düşmesiyle ilgili yapısal tedbirler almamız gerekiyor. O konuda inşallah önümüzdeki dönemde Meclis'e getireceğimiz yasal düzenlemelerle orta ve uzun vadede cari açığı kontrol altına alacak düzenlemeleri yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının 4. maddesi kabul edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.