2015 Türkiye Fair Play ödülleri sahiplerini buldu

2015 Türkiye Fair Play ödülleri sahiplerini buldu
İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği 2015 Türkiye Fair Play ödülleri sahiplerini buldu.Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği 2015 Türkiye Fair Play ödülleri sahiplerini buldu.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen ödül törenine, eski bakanlardan Fikret Ünlü, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) Başkanı Jeno Kamuti, TMOK Başkanı Uğur Erdener ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Müdürü İsmail Bayraktar ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Uğur Erdener, fair play anlayışının iyi ve dürüst insan anlamı taşıdığını dile getirerek, "Fair play sporda ise iyi ve dürüst olmanın yanı sıra oyunu kurallarına göre oynamak ve uygulamaktır. Sporda şiddeti çokça tartışıyoruz. İşte bu ortamın içinde, ödül alan siz değerli misafirlerimizin birçok konuda örnek olmasını diliyoruz, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdener, toplumda iyi insan ve iyi sporcu yetiştirme hedefiyle birçok proje yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

CIFP Başkanı Jeno Kamuti ise toplumsal yaşam ve sporda fair play düşüncesinin önemine ilişkin bir konuşma yaptı.


- TMOK 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri


TMOK 2015 Türkiye Fair Play'de ödül alan kişi ve kurumlar şunlar:

Sportif Davranış Dalı

Büyük Ödül: Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı

Şeref Diploması: Necip Uysal (Beşiktaşlı futbolcu) ve Doğukan Sonuzun (Yelkenci)

Kutlama Mektubu: Nihan Güneyligil (Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncusu), Sinan Güler (Galatasaray Odeabank oyuncusu), Yalçın Çetin (TRT Spor spikeri)

Sportif Kariyer Dalı

Büyük Ödül: Şenes Erzik (FIFA İcra Kurulu Üyesi)

Şeref Diploması: Beytullah Eroğlu (Engelli milli yüzücü), Mahmut Yavuz (Yüzbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı)

Kutlama Mektubu: Dr. Ayten Berkalp (Fenerbahçeli eski sporcu), Esin Kıratlı (Tenis hakemi), Özlem Akduran (Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı)

Sportif Tanıtım Dalı

Büyük Ödül: Türkiye Atletizm Federasyonu

Şeref Diploması: Fikret Kadıoğlu (Beden Eğitim Öğretmeni)

Kutlama Mektubu: Ekrem Ercan (Büyükçekmece Ahmediye Cami İmamı), Erdinç Kartal (Büyükçekmece Ahmediye Muhtarı), Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel (Malatya İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi), Pervin Avşar (Beden eğitimi öğretmeni)

Toplumsal Fair Play

Büyük Ödül: Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Gaziantep Üniversitesi

Törende ayrıca 2015 CIFP ödülleri de sahiplerini buldu. Kariyer dalında şeref diploması Şenes Erzik'e, tanıtım dalında şeref diploması TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı'na, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Gençler Ödülü de Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı'na verildi.

Avrupa Fair Play Birliği meşale ödülüne layık görülen Bursaspor 11 Yaş Altı Takımı bu ödülünü de aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.