2015 Yılı Bütçesi, Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda

2015 Yılı Bütçesi, Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda
Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (2)

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li yöneticiye saldırıyla ilgili, "Saldırıyı kınıyorum. Bunun arka planında ne varsa kim azmettirdiyse veya böyle bir tezgah kurduysa bunların da bulunması lazım. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonlara süreci kurban etmeyiz. Kimse kendini devletin yerine koyamaz" dedi.

Akdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Aydın Ayaydın'ın BYEGM ve AA'ya ilişkin eleştirilerine karşılık veren Akdoğan, Ayaydın'ı salonda göremeyince "Aydın Bey yok ama söyleyeyim, cevapları dinlemediği için 3 yıldır aynı şeyleri söylüyor. Ama bir defa bu cevabı bir arkadaşımız ona anlatırsa..." ifadelerini kullandı.

Akdoğan, BYEGM'nin sıkıntılara niye müdahale etmediği eleştirisine yönelik, kurumun medya jandarması veya basın mahkemesi olmadığını söyledi.

AA'nın muhalefeti haber yapmadığı yönündeki eleştiriye değinen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Biraz önce ara verdiğimizde baktım televizyonda Haluk Koç'un basın toplantısı vardı, TRT Haber'den seyrettim. Sonra Anadolu Ajansı bunu haber olarak da geçti. Saat 15.30 itibariyle Anadolu Ajansı'nın geçtiği CHP haberi 19 taneydi. Buradaki bütün konuşmalar, HDP'lilerin, MHP'lilerin, CHP'lilerin bütün konuşmaları satır satır Anadolu Ajansı tarafından servis yapıldı. Bunları görmek lazım. Niye çekinilsin? Siz burada konuşuyorsunuz, biz de dinliyoruz. Bütün Türkiye'de dinlesin, Anadolu Ajansı da servis yapsın. Bu çekinilecek bir şey değil. Bu sağlıklı bir ortam. Televizyonları, kameraları görünce insanlar bağırıyor. Belki bir şey olur diye. Bunlara gerek yok. Oturalım tartışıyoruz, tartışalım. Ocak 2014'ten Ekim'e kadar CHP'nin bin 264 haberini geçmiş Anadolu Ajansı, MHP'nin 650, AK Parti'nin 618, HDP'nin 399. Toplam 4 bin 600 haber. Burada eksiklik olabilir, başka şeyler olabilir. Söyleyin ne zaman bir şey yapmak gerekiyorsa yaparız. Ama bütün bugün konuşmalarda CHP'li arkadaşlarımızın da haber yapıldığını söylemek lazım."

Komisyonda, HÜDAPAR ile ilgili konuyu ilk kez duyduğunu dile getiren Akdoğan, "Böyle bir şey var mı, yok mu, birileri tutar, bir şey yapar. Her şeyi de çok ciddiye almamak lazım. Şimdi sizin orada da bazen bir sokağa 10 tane adam yüzlerini kapatıyor, eline bir takım şeyler alıyor, kendi de cep kamerasıyla çekip sanki bütün şehir işgal altındaymış gibi bir algı uyandırılmak isteniyor" diye konuştu.

"Her şey felaket, öldük, bittik" havasını vermenin doğru olmadığının altını çizen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Birileri çıkmış bir yerde bir şey konuşmuş. Burada kriminal bir durum varsa o bir ihbardır, birileri ona müdahale edilir, ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Elbette bu süreçte hassas olmak lazım. Bu oyunda toplumsal kesimler birbirine düşürülmek istendi. HDP ile MHP düşürülmek istendi, HDP ile HÜDAPAR, AK Parti karşı karşıya getirilmek istendi, bir oyun oynandı ama buna gelmedi partilerimiz. Ben Sayın Bahçeli'ye teşekkür ettim, kendi kitlesini sokağa çıkarmaması ve bu tür provokasyonlara gelinmemesi yönünde çağrı yaptığı için. Çok doğru bir hareket yapıldı. Diğer partiler de bu oyuna gelmedi. Toplum kesimleri birbirine düşürülmek istendi ama bu oyuna gelinmedi. Neticede bu saldırıyı da kınıyorum. Bunun arka planında ne varsa kim azmettirdiyse veya böyle bir tezgah kurduysa bunların da bulunması lazım. İçişleri Bakanlığımız bu konuda son derece duyarlı. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonlara süreci kurban etmeyiz. Burada ne gerekiyorsa yapılacaktır ve güvenlik birimlerimiz bu konuda çalışma yapmaktadır. Kimse kendini devletin yerine koyamaz, koymamalıdır. Bu konuda yanlış yapan kim olursa olsun hak arama iddiasıyla veya kendi kendine yargılama yapma iddiasıyla kim ortaya çıkarsa o da suçludur, ona da gereken yapılır."

 

-"Çözüm sürecini AK Parti başlattı"

 

Çözüm sürecine yönelik sorulara değinen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecini AK Parti iktidarı başlattı. Demokratik açılımla, Milli Birlik ve Kardeşlik süreciyle, Oslo süreciyle. Burada demokratikleşme bunun bir ayağıydı. Reformlar, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi. Son çözüm sürecinde terörün son bulması ana maksatlı, örgütün silahsızlandırılması vesaire. Bu konuda çözüm sürecinde hükümetin yaklaşımını Sayın Başbakanımız da açıkladı, sürecin sahibiyiz ve devam ettiririz ama kamu düzeninden ve güvenliğinden taviz vermeden. Burada geri adım atılmadan bu konuda gereken ne varsa o da yapılacaktır."

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.