2016-2017 MODEL KONYASPOR

2016-2017 MODEL KONYASPOR
Geçen sezon kadrosunda yer alan 12 oyuncusuyla yeniden anlaşan Atiker Konyaspor 6 futbolcuyla da yeni sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Lig 2016-2017 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi bu gece yarısı sona erecek. Atiker Konyaspor, kadrosunu günler öncesinden tamamlayarak transfer dönemini kapattı. Futbolda yaz transfer döneminin en sakin takımları arasında gösterilen yeşil-beyazlı ekip, bu süreçte kadrosunu 6 yeni isimle güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon kadroda yer alan birçok oyuncusuyla sözleşme yenileyen temsilcimiz, kadrosunu korumanın avantajını transfer döneminde kullandı.

6 YENİ TRANSFER

Az ve öz transfer politikasıyla yazı geçiren Konyaspor, yaptığı 6 transferin 4’ünü yabancı, 2’sini ise yerliden yana kullandı. Yeşil-beyazlı ekibin bu dönemde sözleşme imzaladığı yeni isimler, Kayserispor’dan kaleci Abdülaziz Demircan, pilot takım Anadolu Selçukspor’dan Can Demir Aktav, Standart Liege kulübünden orta saha oyuncusu Deni Milosevic, Panduri Targu Jiu takımından forvet Ioan Hora, Al Nassr’dan Meha ve Danimarka’nın Aarhus takımından Jens Jönsson oldu.

12 OYUNCUNUN SÖZLEŞMELERİ YENİLENDİ

Uzun vadeli kadro planlamaları çerçevesinde Konyaspor, 12 oyuncunun sözleşmelerini yenileme yoluna gitti. Yeşil-beyazlılar, Kaya Tarakçı, Kibong, Skubic, Ali Dere, Rangelov, Serkan Kırıntılı ve Mehmet Uslu’yla 1’er yıl,  Ali Turan, Ali Çamdalı, Ömer Ali ile 2’şer yıllık, Selim Ay’la 3 yıllık ve Jagos Vukovic’le de 3,5 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

5 OYUNCU AYRILDI

Atiker Konyaspor’da mukaveleleri sona eren 2 oyuncu, başka takımların yolunu tutarken, 2 oyuncuyla sözleşme feshedildi. 1 oyuncu ile de sözleşme yenilenmedi. Mukaveleleri sona eren isimlerden Samuel Holmen Başakşehir’le sözleşme imzalarken, kiralık olarak gelen Traore ise Karabükspor’a yeniden döndü. Geride kalan sezonda kadroda düşünülmeyen Dossa Junior ve Selçuk Alibaz ile de karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Bir diğer oyuncu Tomas Borek’in ise sözleşmesi yenilenmedi.

SON TRANSFER JÖNSSON

Yeşil-beyazlıların transfer dönemindeki son transferi Jens Jönsson oldu. Geçtiğimiz haftayı hareketli geçiren Atiker Konyaspor, orta alana takviyeyi geciktirmedi. Ligde 2 maç oynayan yeşil-beyazlılar, orta sahadaki eksikliği genç bir oyuncuyla doldurdu. Danimarka’nın Aarhus takımından 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Jens Jonsson’u 1 yılı opsiyonlu 3 yıllığına renklerine bağlayan Konyaspor, transfer dönemini tamamlamış oldu.

GENÇLER KİRALANACAK MI?
Transfer döneminin son saatlerine girilirken, Atiker Konyaspor’da genç futbolcuların durumu bekleniyor. Yeşil-beyazlıların genç yetenekler, Ali Dere, Vedat Bora ve Emre Can Atila için son kararı teknik patron Aykut Kocaman verecek. Bu üç oyuncunun kiralanması gündeme gelirken, taleplerin de olduğu öğrenildi. Kocaman, kiralık formülüne sıcak bakmadığı ancak oyuncunun gelişmesine katkıda bulunabilecek bir kulüp olduğu takdirde gönderebileceklerini iletti.

TRANSFER BİTTİ

Atiker Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, birinci transfer dönemini kapattıklarını açıkladı. Bu süreçte 6 yeni oyuncuyu renklerine bağladıklarını ifade eden Korkmaz, üç kulvarda mücadele edebilecek alternatifli bir kadroyu oluşturduklarını söyledi. Korkmaz, “Transfer dönemini sonlandırdık. Son olarak Danimarkalı oyuncu Jens Jönsson’u kadromuza kattık. Teknik heyetimizin raporu doğrultusunda transferlerimizi gerçekleştirdik. Transferin son gününe girdik ve artık kesin olarak bu süreci bitirdik. Eğer ilerleyen dönemde takviye ihtiyaç duyulursa devre arasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. (Seda Erciş)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.