2016 Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2016 Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda
MHP'li Okutan: "Bomba düzeneklerinin kurulması dahil birtakım faaliyetler içerisinde olan belediye görevlileri kesinlikle cezalandırılmalı"-MHP'li Erdoğan: "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği devletin güvenlik şemsiyesinin temin edilmesi ge

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarı'nın görüşmeleri sürüyor.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, yığınaklarda, bomba düzeneklerinin kurulması dahil birtakım faaliyetler içerisinde olan belediye görevlilerinin olduğunu kaydetti.

Bunu yapanların kesinlikle cezalandırılması ve bu belediye başkanlarının görevden alınmasının sağlanması gerektiğini belirten Okutan, bu konuda yeni bir yasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Okutan, "Herkes kendine ait kimliklerini hür şekilde taşıyabiliyorken ortak değerlerimiz üzerinde hassasiyeti sürdürmeli ve birlikte hareket edilmelidir. Birlikte Türk milletini oluşturmalıyız" diye konuştu.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, torba kanunla ek göstergelerin 3 bine çıkarılmasıyla polislerin emekli maaşların da 40-50 lira arasında arttığını kaydetti.

Bunun düşük olduğunu ve ek göstergelerinin 3 bin 600 yapılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, uzman jandarma ve uzman erbaşların da çok büyük sıkıntılar yaşadığını, bunların da çözülmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kürsüye gelen AKP sözcülerinin, MHP'nin terörün nasıl bitirileceği konusundaki fikirlerini hala anlayamadığı ya da anlamak istemediği görülmektedir. Biz diyoruz ki devletin birliğine, dirliğine kasteden, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan, ezanı susturmak, bayrağı indirmek isteyen her kim varsa teröristtir ve bunlarla müzakere değil, mücadele edilir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşam hakkını kısıtlayan bu terör belasının ortadan kaldırılması gerekir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği devletin güvenlik şemsiyesinin temin edilmesi gerekir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın her birinin kucaklanması gerekir."

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da sağlık politikalarına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.