"2016 Çınar Yılı" projesi

"2016 Çınar Yılı" projesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı proje kapsamında Bağcılar'daki cadde, sokak ve okulların bahçelerine çınar, ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe fidanı dikiliyor

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "2016 Çınar Yılı" projesi ile Orman Haftası kapsamında Bağcılar'daki okulların bahçelerine çınar fidanı dikiliyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak düzenlenen törenle Kadir Kuş İmam Hatip Okulu bahçesine çınar ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. İlçenin cadde, sokak ve okul bahçelerine başta çınar olmak üzere ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe fidanı dikimi yapılıyor.

Ağaç dikimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu belirtti.

Okulların bahçelerine çınar ağacı dikmeye başladıklarını anlatan Çağırıcı, “İlçemizin cadde, sokak ve okul bahçelerine başta çınar olmak üzere ıhlamur, dişbudak, kestane ve meşe ağacı fidanı dikeceğiz. Yeşili korumanızı ve çevreyi temiz tutmanızı istiyoruz. Okullarımızın bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Onları sizlere teslim ediyoruz. Ağaçlarımızın bakımını en iyi şekilde yapıp koruyacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.