'2016 Sığınmacılar İçin En Ölümcül Yıl Oldu'

'2016 Sığınmacılar İçin En Ölümcül Yıl Oldu'
BM, bu yıl Akdeniz'de hayatını kaybeden sığınmacı sayısının 3 bin 800'ü aştığını ve Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılar için 2016'nın en ölümcül yıl olduğunu duyurdu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), deniz yoluyla Avrupa'ya geçmeye çalışırken hayatını kaybeden sığınmacı sayısının 2016'da rekor düzeye ulaşarak 3 bin 800'ü geçtiğini duyurdu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William Spindler, sosyal medya vasıtasıyla yaptığı açıklamada, bu yılın başından itibaren Akdeniz'de hayatını kaybeden sığınmacı sayısının 3 bin 800'ü aştığını ve 2016 yılının Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılar için en ölümcül yıl olduğunu duyurdu.

BM rakamlarına göre, geçen yıl Akdeniz'de 3 bin 771 sığınmacı yaşamını yitirmişti ve yıl sonuna iki aydan fazla bir sürenin kalmasına rağmen 2016 yılı, sığınmacı ölümlerinin en yüksek düzeyde yaşandığı yıl oldu. Geçtiğimiz yıl Akdeniz'den Avrupa sahillerine 1 milyon 15 bin 78 sığınmacı ulaşırken, 2016'da ise bu rakam şimdiye kadar 327 bin 800'de kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.