2016’da Yasama Seminerlerinin İlki NEÜ’de yapıldı

2016’da Yasama Seminerlerinin İlki NEÜ’de yapıldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından düzenlenen “Yasama Seminerleri” devam ediyor.

2016 yılının ilk semineri ise Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) gerçekleştirildi. TBMM’den gelen uzmanlar yasama ve denetim faaliyetleri ile TBMM idari teşkilatı ve kariyer imkânları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Oluşturulan model parlamentoda da meclisin işleyişini öğrenciler yaşayarak öğrendi.
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun da katıldığı Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda öğrencilerin Meclis hakkında merak ettikleri pek çok soru uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.
TBMM Yasama Uzmanı Mustafa Ceylan, Meclis faaliyetlerini anlatmak için küçük bir model parlamento çalışması yapmak için Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne geldiklerini söyledi. Gerçekleştirilen etkinliklerle yasama sürecinin nasıl işlediğini yasaların genel kurulda nasıl yapıldığına dair bilgi verdiklerini ifade eden Ceylan, öğrencilerin genelde Meclis faaliyetlerini medyadan takip ettiklerini ve yasama faaliyetlerinin nasıl geliştiğine dair hukuki bilgilerinin kısıtlı olduğunu belirtti. Bu nedenle öğrencileri doğru bilgilendirmek için üniversitelere gittiklerini kaydeden Ceylan, 2016 yılındaki ilk yasama seminerini NEÜ’de yaptıklarını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.