2017 Fıfa Konfederasyonlar Kupası

2017 Fıfa Konfederasyonlar Kupası
- Almanya: 1 - Şili: 1- Milli formayla 38 gole ulaşan Sanchez, Şili Milli Takım tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu


İSTANBUL (AA) - Futbolda, 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası B Grubu'nda oynanan maçta Almanya ile Şili 1-1 berabere kaldı.

Kazan Arena'da yapılan maçın 6. dakikasında Şili, Alexis Sanchez'in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının bitimine dört dakika kala Türk asıllı futbolcu Emre Can'ın başlattığı atakta Almanya, Stindl ile eşitliği yakaladı. İkinci yarıda iki takımın da skor üretme çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma berabere sona erdi.

Gruptaki ilk maçlarından galibiyetle ayrılan Almanya ve Şili, puan cetvelinde dörder puanla ilk iki sırayı paylaştı. Almanya gruptaki son maçında Kamerun'la, Şili ise Avustralya ile puan mücadelesi verecek.

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'ın formasını giyen ve Şili'yi 1-0 öne geçiren golü atan 28 yaşındaki Sanchez, 38 golle Milli Takım tarihinin en golcü futbolcusu unvanını elde etti. Şili Milli Takımı'yla daha önce Marcelo Salas 37, Eduardo Vargas 34 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Emre Can, 90 dakika forma giydi.

FIFA Konfederasyonlar Kupası'na, A Grubu'nda cumartesi günü oynanacak Meksika-Rusya ve Yeni Zelanda-Portekiz maçlarıyla devam edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.