2023 Gençlik Şurası

2023 Gençlik Şurası
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine, hep beraber bizler de Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler Deresi'nde, Kandil'de F-16 olur, oraya doğru gideriz"- "Tıpkı b

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalşanların üzerine, hep beraber bizler de Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler Deresi'nde, Kandil'de F-16 olur, oraya doğru gideriz." dedi.

Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023 Gençlik Şurası'nda yaptığı konuşmada, merhum Arif Nihat Asya'nın "Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden/ Senin de destanını okuyalım ezberden/ Haberin yok gibidir taşıdığın değerden/Elde sensin, dilde sen/Gönüldesin, baştasın, Fatih'in İstanbul'un fethettiği yaştasın" diye tarif ettiği, Fatih'in İstanbul'u fethettiği ruha ve onunla aynı ideallere sahip olan gençleri selamladığını söyledi.

Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Şahin Beylerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Yörük Ali Efelerin, Dilşat Sultanların, Nene Hatunların, Gevher Nesibelerin, Malhun Hatunların, her biri ceserat abidesi olan nice kahramanların torunları olan gençleri selamladığını belirten Erdoğan, "Annesinin, Çanakkale Savaşı'na 'en sevdiğim evladım olarak seni vatan ve millet yoluna, Allah yolunda kurban olarak seçtiğim için başını kınaladım' diyerek Sorgunlu Kınalı Hasanların yaştaşı ve yoldaşı olan gençlerimizi selamlıyorum. Şairin 'Dudağında tekbir, elinde bayrak/Namusun şiarı yiğitler gördüm/ Bağrına gül gibi bastığı şu toprak/ Ölümü öldüren şehitler gördüm", diye bu şekilde tarif ettiği 15 Temmuz direnişinin kahramanları olan gençlerimizi selamlıyorum. 'Dünya beşten büyük'tür ifadesiyle, bayraklaştığımız küresel adaletsizliğe, haksızlığa, zulme, sefalete karşı baş kaldıran gençlerimizi selamlıyorum." diye konuştu.

Gençlere, Yunus Emre'nin "Biz kimseye kin tutmayız/Ağyar dahi dosttur bize/Düşmanımız kindir bizim/Kamu alem birdir bize" mısralarıyla seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönül zenginliğine sahip gençlerimizi selamlıyorum. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi bir kez daha yedi düvelin ve onların beslediği terör örgütlerinin üzerine geldiği bir dönemde, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan gençlerimizi selamlıyorum. Niye tek millet? Çünkü 80 milyon, Millet-i İbrahim. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Romanıyla, Millet-i İbrahim, tek millet. İki; tek bayrak. İşte bayrağımız burada. Rengini nereden alıyor? Şehidimizin kanından. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, her şehidimiz bir yıldızdır. 'Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan topraklarımızı, kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalşanların üzerine, hep beraber bizler de Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Besttler Deresi'nde, Kandil'de F-16 olur, oraya doğru gideriz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.