2026 Dünya Kupası'nın ev sahibi 2020'de açıklanacak

2026 Dünya Kupası'nın ev sahibi 2020'de açıklanacak
- FIFA, 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi, 2020 Mayıs'ta duyuracak

ANKARA (AA) - FIFA, 2026'da düzenlenecek Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülkenin, 2020 Mayıs'ta belli olacağını açıkladı.

FIFA'nın Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlediği toplantıda alınan kararla, FIFA 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği süreci belirlendi.

İnsan hakları, organizasyon yönetiminin istikrarı, çevrenin korunması ve teknik donanımın kalitesi gibi kriterlerin, şampiyonayı düzenleme hakkı elde etmek için yerine getirilmesi gereken ana maddeler olarak belirlendiği kaydedildi.

2026 Dünya Kupası'na katılacak takım sayısı, yeni format ve turnuvaya ev sahipliği yapabilme şartlarına sahip ülkeler, ekim ayına kadar belli olacak. Turnuvanın hazırlık aşamasındaki detaylar ise Mayıs 2017'ye kadar netleşecek.

Dünya Kupası'na ev sahi̇pli̇ği̇ yapmak i̇steyen ülkeler, 2018'de aralık ayına kadar resmi başvuruda bulunabilecek. Başvurular 2020 Şubat'a kadar değerlendirilecek ve aynı yılın mayıs ayında şampiyonayı düzenleyecek ülke veya ülkeler açıklanacak.

Yeni formatla turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeyi, FIFA İcra Komitesi üyeleri yerine yıllık kongrede FIFA'ya bağlı 209 ülkenin oyları belirleyecek.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, daha önce yaptığı açıklamada, turnuvaya katılacak takım sayısının 32'den 40'a çıkarılabileceğini ve aynı kıtadan farklı ülkelerin turnuvayı ortak düzenleyebileceğini ifade etmişti.


- Kosova ve Cebelitarık'ın FIFA'ya üyeliği


Toplantıda, Cebelitarık ve Kosova'nın FIFA üyeliğine kabul edilip edilmeyeceği konusu da müzakere edildi.

Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıda alınacak kararla FIFA üyeliğine kabul edilmeleri durumunda, iki ülke milli takımı, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele etme hakkını kazanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.