22 Bin İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi Kararı

22 Bin İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi Kararı
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Yeşil pasaportun yaygınlaşması, Türk ihracatçısına büyük moral verdi. Bu uygulama iş dünyası temsilcilerimizin seyahatlerini daha da hızlandıracak"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeşil pasaportun yaygınlaşmasının, Türk ihracatçısına büyük moral verdiğini, bunun ihracatçıların seyahatlerini daha da hızlandıracağını belirtti.

Burkay yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre değişen sayıda yeşil pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını değerlendirdi.

Türkiye'nin üretim gücü ve potansiyeliyle dünyanın en önemli ekonomileri arasında bulunduğunu ifade eden Burkay, Türkiye ekonomisinin dinamosu konumundaki ihracatçılar için başlatılan yeşil pasaport uygulamasının ihracatçıların dünyaya açılmasını kolaylaştıracağını vurguladı.

"Uygulama sektörlerimizin ve hedef pazarlarımızın çeşitlenmesine de imkan sağlayacak." ifadesini kullanan Burkay, şunları kaydetti:

"Yeşil pasaportun yaygınlaşması, Türk ihracatçısına büyük moral verdi. Bu uygulama iş dünyası temsilcilerimizin seyahatlerini daha da hızlandıracak. Bursa iş dünyası olarak ülkesine katma değer üreten iş dünyası temsilcilerinin sesine kulak veren, ticareti kolaylaştıran ve önümüzdeki engelleri kaldıran çalışmalarından dolayı başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Burkay, Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak, Küresel Fuar Acentesi'nden Ticari Safari'ye, Ur-Ge çalışmalarından kümelenme gruplarına kadar çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Bütün bu çalışmalarla birlikte, Bursa'da son 3 yılda 4 bin oda üyesini yurt dışı fuar organizasyonlarına dahil ettiklerini belirten Burkay, "Yeşil pasaport uygulaması üyelerimize de büyük kolaylık sağlayacak. 1 milyon doların üzerinde dış satım yapan ihracatçılara sunulan yeşil pasaportun ilerleyen süreçte küçük ve orta ölçekli firmalarımızın daha fazla yararlanabileceği bir limite çekileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.