22. İstanbul Caz Festivali

22. İstanbul Caz Festivali
Festival coşkusu, bu yıl Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla Anadolu Yakası'na taşınıyor

İSTANBUL (AA) - 22. İstanbul Caz Festivali, Kadıköy'deki "Gece Gezmesi" ve Fenerbahçe Parkı'ndaki "Parklarda Caz" etkinlikleriyle Anadolu Yakası'na taşınacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 27 Haziran'da başlayan festival, caz müziğinin enerjisini parklara taşıyarak bugün İstanbullulara açık hava şenliği yaşatacak.

Festival kapsamında Fenerbahçe Parkı ve Fenerbahçe Khalkedon'a kurulan sahnelerde bando ve caz orkestralarıyla Türkiye'nin keşfedilmeyi bekleyen başarılı genç cazcıları aynı etkinlikte bir araya gelecek. "Parklarda Caz", ücretsiz gerçekleştirilecek.

Etkinliğin lokomotifi olacak 8 kişilik New Orleanslı grup "The Soul Rebels Brass Band", caz, funk, soul, hip-hop, rock ve pop müziği en iyi şekilde harmanladıkları müzikleriyle, Montreux, Viyana ve North Sea Jazz festivallerinde performans sergilemiş "Gettysburgh College Jazz Ensemble" da "Parklarda Caz" etkinliğinde konser verecek topluluklar arasında yer alıyor.

Bu yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenecek "Gece Gezmesi" etkinliği ise 8 Temmuz Çarşamba günü Kadıköy, Moda ve Yeldeğirmeni rotasında yer alan çeşitli konser mekanlarında, civar müzisyenlerin ev stüdyolarında ve atölyelerde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, Türkiye'den alternatif ve bağımsız müzisyenler ile caz müziğin genç temsilcilerinin katılımıyla yapılacak.

Fenerbahçe Parkı ve Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Khalkedon Sosyal Tesisleri'nde bugün saat 17.30'dan itibaren gerçekleştirilecek ücretsiz etkinliklerin programı şöyle: 

 Fenerbahçe Khalkedon Sahnesi

19.00 - 19.45  The Roots of Jazz

19.45 - 20.30  Eren Akgün Septet

21.00 - 22.00  Gettysburg College Jazz Ensemble

22.30 - 23.30  The Soul Rebels

Park Sahnesi

17.30 - 18.15  Vocca Acapella

18.45 - 19.30  Can Koçlar Quartet

20.15 - 21.00  The Cold Vibes

21.30 - 23.00  20 Feet from Stardom (film gösterimi)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.