220 Kilogram Orkinos İlgi Odağı Oldu

220 Kilogram Orkinos İlgi Odağı Oldu
Çorum'da bir balıkçı tarafından sergilenen yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 220 kilogram ağırlığındaki orkinos balığı, vatandaşların ilgisini çekiyor

ÇORUM (AA) - Çorum balık pazarında sergilenen 220 kilogramlık orkinos , vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hürriyet Meydanı'nda balıkçılık yapan Dursun Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 220 kilogram ağırlığındaki orkinosu Samsun'da avladıklarını belirterek orkinosun bugüne kadar Çorum'a getirilen en büyük balık olduğunu öne sürdü.

Orkinos balığının etinin lezzetli ve fiyatının uygun olduğunu ifade eden Kaynar, "Bu balıkların ağırlığı bir tona kadar ulaşabiliyor. Kılçıksız bir balıktır, orta kemiği vardır. Eti lezzetlidir. Fırında veya tavada pişirilmesi gerekiyor." dedi.

Tezgahta sergiledikleri balığın büyük ilgi gördüğünü anlatan Kaynar, "Balığı yarın temizleyip satışını yapacağız. Vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Kilogramını 20 liradan veriyoruz. Şu ana kadar 60 kilogramını sattık." diye konuştu.

Bu arada bazı vatandaşların balığı inceleyerek fotoğraf çektiği görüldü.

Muhabir: Muhammed Kaygın

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.