Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

23.Hafta Bu İş Biter

23.Hafta Bu İş Biter

Spor Toto Süper Lig heyecanı, tüm hızı ile devam ediyor.  23. haftaya kadar oynanan maçlar da, Torku Konyaspor takımının durumunu belirleyecek.  Yukarıya mı oynayacağız, aşağıdan kurtulmaya mı çalışacağız, bu haftadan sonra daha çok şekillenecek.

Ben biraz kafa yordum, biraz hesap yaptım ve 23.haftadan sonra ligin belli ölçüde şekil alabileceğine kanaat getirdim. Benim fikrime göre ligin dibinde erken kopmalar yaşanabilir matematiksel olarak şansları olsa bile bazı takımlar erken havlu atabilir.

Her maç kendi içinde ayrı bir yazı konusu olacağından kısa kısa bakmak gerekir diye düşünüyorum. Özellikle Ç. Rizespor ve K.Erciyesspor’un durumu pek de iç açıcı değilken sürpriz takımlarda alt sıralar için aday olabilir. Önümüzdeki 4 haftada alt sıranın hemen üzerindeki takımların alabileceği puanlar ligin gidişini belirlemede önemli etken olacaktır. Bu hafta Torku Konyaspor’un alacağı puan ya da puanlar hem rahat bir nefes almasını sağlayacak hem de cadı kazanı dediğimiz ligin dibinden kopmasına ve yukarıya oynamasında büyük moral olacaktır. Bu hafta K.Erciyesspor Rize’yi konuk ederken her sonuç Torku Konyaspor için artı puan demektir. Aynı durum Elazığspor-Kayserispor maçı içinde geçerlidir. Antalyaspor ise Bursa karşısında puan arayacak, bu maç Antalyaspor için hayati önem taşıyorken Bursaspor’da taraftarına kendini affettirmek için elinden geleni yapacak.

21.hafta Torku Konyaspor; Elazığspor’u konuk edecek ve Elazığspor’un kaybetmesi durumunda kendileri açısından çok zor günler onları bekleyecek. Akhisar ise evinde K.Erciyes’i ağırlayıp, daha rahat bir konuma gelmek isteyecek, K.Erciyes’te ise bu maçtan mağlubiyet çıkarsa istifalar gündeme gelebilir. Sergen Yalçın ile büyük bir çıkış yakalayan G.Antepspor ise Rize deplasmanına çıkacak. Kayserispor’un bu dönemdeki en kolay maçı Gençlerbirliği maçı gibi görünse de bu geçen haftalarda Gençlerbirliği de çok sıkıntı çekebilir, o yüzden onlar açısından da 6 puanlık bir maç olacak. 22.hafta ile şuanda alt sıralarda bulunan takımların büyük takımlarla maçları da artarda geldiği için kopmalar ciddi anlamda olabilir. Elazığspor-Fenerbahçe ile karşılaşırken, Trabzonspor ise Kayserispor’u konuk edecek. Ç.Rizespor ise Bursaspor deplasmanına gidiyor. Torku Konyaspor, 6 puanlık maçta Gençlerbirliği’ne konuk olacak. K.Erciyesspor evinde Karabükspor’u ağırlayacak. Gelelim 23.haftaya başlığımıza konu olan haftaya… 23. hafta benim hesaplamalarıma göre ligin kopma haftası olabilir. Yani en altta 4 takım kalabilir diğerleri ile fark biraz daha açılabilir. Hangi takımların maç yapacağını yazımın üst tarafına yazdım. Bu takımların maçlarını değerlendirip bu takım bu maçı kesin alır dediğiniz kaç maç var diye baktığımızda; özellikle Kayseri’nin iki takımı, Ç.Rizespor ve Elazığspor üzerlerindeki diğer takımlarla arasında fark açılacak gibi. Düşme barajı da bu yıl çok aşağılarda kalabilir. Hiçbir maç önceden kazanılmaz tabi ama takımların oyunları ve mevcut konumları durum, bu şekilde gelişecek gibi gösterirken ilk yarı güzel puanlar toplayıp ikinci yarı ligin dibine demir atacak sürpriz bir takım da çıkabilir. 23. hafta testinin birinin ya da ikisi birden kırılacağı maç dediğim, Kayserispor ve K.Erciyesspor maçı oynanacak. Evinde en çok maç kazanan takımlardan biri olan Sivasspor Elazığspor’u ağırlayacak. Ç.Rizespor ise Galatasaray maçına çıkacak. Torku Konyaspor Trabzon ile karşılaşacak. 20 ile 23 arasındaki 4 maça bakıldığında ya 6 puan değerinde ya da büyük takımlarla yaptıklarından bu yazıyı bana yazdırdı.

Ben Torku Konyaspor’un zorlu maçlarda aldığı puanlarla fikstür avantajını kendi lehine çevirdiğini düşünüyorum. Umarım düşüncelerimiz sahaya yansır ve Torku Konyaspor ligi hak ettiği yerden çok daha yukarıda bitirir. Bekleyip görelim. Başarılar Torku Konyaspor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR