23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ile Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 23...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ile Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köksal, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ettiğini belirterek, 23 Nisan'ın dünya'da kutlanan ilk çocuk bayramı olduğunu hatırlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın onuru ve gururunu çocuklarla birlikte yaşadıklarını aktaran Köksal, "Ülkemizin kurtuluşunu sağlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile milletin egemenliğini hayata geçiren Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da bu bayramı armağan ederek çocuklara olan sevgisini en üst düzeye çıkarmıştır. 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden ilk meclis, vatan sevgisinin, fedakarlığın, bağımsızlığın, birlik ve beraberliğin timsali olmuştur." dedi.

- STB Başkanı Hastaoğlu'nun mesajı

Hastaoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıl dönümünün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli günlerden birisi olarak yerini aldığını belirtti.

23 Nisan'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkenin geleceği ve millet egemenliğinin teminatı olan çocuklara armağan edildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü çocuklarımıza armağan ederek gelecek nesillerimizin teminatı olan çocuklara ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu olarak yetişmesi en büyük temennimizdir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza güveniyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, tarihimizden aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan bu güzel günde, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.