23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Mardin Valisi Koçak:- "Devletimizi kurarken verdiğimiz şehitleri hala vermeye, devletimizi muhafaza ederken de devam ediyoruz"- Valinin koltuğuna oturan öğrenci Berhuni: - "Bizim bu bayramı bu coşkuyla kutlamamız için hür bir vatanı emanet eden ecdadımızı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilkokul öğrencisi Ayşe Berhuni'ye bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında Berhuni ve öğretmenleri, Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Koçak, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin çetin mücadeleler sonucunda kurulduğunu ve bu mücadelenin bugün de devam ettiğini anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"Gerek içeriden gerek dışarıdan hainler ve düşmanların beraber çalışmaları sonucu Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini ortadan kaldırmak için büyük saldırılar meydana gelmiş, hala da gelmeye devam etmektedir. Devletimizi kurarken verdiğimiz şehitleri hala vermeye, devletimizi muhafaza ederken de devam ediyoruz."

Tarihi bir dönüm noktası yaşandığına işaret eden Koçak, şunları söyledi:

"Dünya, ihtiyaç duyduğu adaletin ve düzenin doğum sancılarını yaşıyor. Osmanlı, bu sistemden çekildikten sonra bu bölgenin huzur bulduğu başka bir dönem yoktur. Biz ayrıldığımızdan beri Yemen'den Mardin'e kadar bu bölgede hiçbir zaman huzur, refah, düzen hakim olmadı. Bu bir emperyalist söylem değil. Biz hiç bir zaman emperyalist olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Biz, bu bölgeyle beraber diğer tarihi hinterlandımızın hak ettiği huzura kavuşması için gene rolümüzü oynamaya devam edeceğiz. Dünyaya sunmaya başladığımız medeniyet tasavvuru, bunu tekrar mümkün hale getirecektir. Biz, bu sancının arifesinde bulunan yöneticileriz ama geleceğimiz olan çocuklarımız bu medeniyetin dünyada hakim olmasını sağlayacak olan nesildir."

Koçak, daha sonra makam koltuğunu ilkokul öğrencisi Ayşe Berhuni'ye devretti. Heyecandan gözyaşlarını tutamayan Berhuni, okuduğu okula fotoğraf makinesi ve kamera istedi.

Çocukların bayramını kutladığını ifade eden Berhuni, "Bizim bu bayramı bu coşkuyla kutlamamız için hür bir vatanı emanet eden ecdadımızı ve bugün de bu hürriyeti muhafaza yolunda canlarını feda eden güvenlik güçlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun" dedi.

Koçak, kendisine çiçek sunan Berhuni'ye çeşitli hediyeler verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.