23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
TBMM Başkanı Kahraman:-"TBMM üyesi her vekilimizin, dün olduğu gibi bugün ve yarın da tek görevi milletimizin huzuru, refahı, güvenliği ve saadeti için çalışmaktır. Bu çatı altında, bu çatının gaye ve hedefleri dışında hiçbir milletvekilimizin vazife ifa

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "TBMM üyesi her vekilimizin, dün olduğu gibi bugün ve yarın da tek görevi milletimizin huzuru, refahı, güvenliği ve saadeti için çalışmaktır. Bu çatı altında, bu çatının gaye ve hedefleri dışında hiçbir milletvekilimizin vazife ifa edeceği düşünülmemelidir." ifadesini kullandı.

Kahraman, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletini devletsiz hale getirmek, hürriyet ve istiklaline tümden son vermek isteyen emperyalist güçlerin planlarının, 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla bozulduğunu belirtti.

Bu nedenle Allah'a şükrettiklerini ve İstiklal Marşı'nda dile getirildiği gibi "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" dediklerini ifade eden Kahraman, TBMM'nin açılmasının sadece Türk milletinin değil, dünyadaki bütün mazlum milletlerin istikbali açısından umut verici olduğunu vurguladı.

İstiklal mücadelesinde elde edilen zaferde en büyük hissenin, milletin temsilcilerini çatısı altında toplayan TBMM'nin olduğuna dikkati çeken Kahraman, şunları kaydetti:

"TBMM; silahlarına el konulmuş, orduları terhis edilmiş ve ülkesi işgal edilmiş milletimizin desteğiyle, milli mücadeleyi örgütlemek üzere İstanbul'dan Anadolu'ya geçmiş bulunan ve Meclis Başkanlığına getirilmiş olan Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde, 96 yıl önce bir destan yazmıştır. Böylece Türk devleti tarih sahnesinden silinmekten kurtulmuştur. Bu nedenle bizlere bugünleri hazırlayan ilk Meclisimizin bütün üyelerini, cephede görev yapan komutanından erine kadar bütün askerlerimizi, cephe gerisinden maddi ve manevi destek veren tüm milleti şükranla yad ediyorum.

Milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM, yüzlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak sorumluluk üstlendiği 96 yıllık süreçte, karşılaşılan her sorunun çözümünde yeterli birikime sahip olduğunu ispatlamıştır. Bugün de Allah'ın izniyle el ele, görüş birliği ile çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. TBMM üyesi her vekilimizin, dün olduğu gibi bugün ve yarın da tek görevi milletimizin huzuru, refahı, güvenliği ve saadeti için çalışmaktır. Bu çatı altında, bu çatının gaye ve hedefleri dışında hiçbir milletvekilimizin vazife ifa edeceği düşünülmemelidir."

TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan'ın aynı zamanda çocukların bayramı olduğunu hatırlatarak, "23 Nisan, aynı zamanda daha huzurlu, daha güvenli ve daha aydınlık bir geleceğin çocuklarımız ile mümkün olduğunu hatırlatan bir gündür. Yarınlar manevi faziletlerle ve milli ülkülerle donanmış bugünün küçüklerinin omuzlarında şekillenecektir." ifadesini kullandı.

Kahraman, TBMM'nin açılışının 96’ncı yılını tebrik ederek, "Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mevcudiyetimizi muhafaza etmek için maddi-manevi bütün gücünü sarf eden milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugüne mana kazandıran sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.