23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Kırıkkale'de şehit çocuğu bir öğrenci, İl Jandarma Komutanı Çakmak'ın makamına oturdu

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında şehit çocuğu bir öğrenci, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak'ın makamına oturdu.

Jandarma Komutanı Çakmak, koltuğunu özel bir okulda okuyan 6. sınıf öğrencisi şehit kızı Esma Saydam'a devretti.

Temsili olarak komutan olan Saydam, çocukların korunması anlamında alınan tedbirler hakkında bilgi istedi.

Çakmak ise, böyle güzel günlerde çocukların mutluluğuna mutluluk katmak istediklerini söyledi.

Esma Saydam'ın, 15 Ağustos 2015 günü Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yol keserek kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensuplarına müdahalede bulunan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam'ın kızı olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen'in koltuğuna Namık Kemal İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Özlem Leyla Koçdoğan ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un koltuğuna ise, Yenişehir İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Rüveyda Baskın oturdu.

Temsili olarak koltuğa oturan öğrenciler, okulların giriş ve çıkışlarında öğrenciler için alınan tedbirlerin artırılmasını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.