23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:- "Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023’e doğru yaklaşırken, 2023 vizyonumuzu hayata geçirmek için durmadan koştuğumuz bu yolda, çocuklarımızın gülen yüzü, umutları ve hayalleri bize güç vermektedir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023’e doğru yaklaşırken, 2023 vizyonumuzu hayata geçirmek için durmadan koştuğumuz bu yolda, çocuklarımızın gülen yüzü, umutları ve hayalleri bize güç vermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık uğrundaki kararlılığını bütün dünyaya gösterdiğini belirtti.

Türk milletinin, tarihinin en meşakkatli sürecini 20. yüzyılın ilk çeyreğinde geçirdiğini, bağımsızlığa ve hürriyete kasteden düşmanların, Türk milletini tarihin bir öznesi olmaktan çıkarmak istediğine dikkati çeken Kaya, "Aziz milletimiz, her türlü farklılığı zenginlik sayarak genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan kıt imkanlar ile omuz omuza vererek bir bütün halinde bağımsızlığımıza kast eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Bu destansı mücadele sonucunda şeref ve haysiyetini yere düşürmeyen milletimiz, ay yıldızlı bayrağımızı özgürce göndere çekmiştir." ifadesini kullandı.

Egemenliğin kaynağının millet olduğunu tescil eden TBMM'nin 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini anımsatan Kaya, mesajında şunları kaydetti:

"Çocuklara armağan edilen bu bayramda daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güvenli yarınlar için daha kararlı adımlar ile çalışmaya devam ederken, diğer yandan 23 Nisan 1920’de sergilenen birlik ve beraberlik duygusunu da yarınlara taşımak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023’e doğru yaklaşırken, 2023 vizyonumuzu hayata geçirmek için durmadan koştuğumuz bu yolda, çocuklarımızın gülen yüzü, umutları ve hayalleri bize güç vermektedir. Bütün amacımız çocuklarımızın daha huzurlu, daha güvenli ve barış dolu yarınlarda hayallerini gerçekleştirebilmesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum."

Kaya, başta şehit çocukları ve bütün çocukların bayramını kutladığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.