23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:- "Türkiye kurtuluş mücadelesi yıllarında milli egemenliğine sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla bölgesine model teşkil etmiştir"- "Özellikle son yıllarda çocuğa yönelik hizmet sunma politikaların

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Türkiye kurtuluş mücadelesi yıllarında milli egemenliğine sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla bölgesine model teşkil etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Ramazanoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan'ın, cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı, TBMM'nin kurulduğu ve millet egemenliğinin çocuklara emanet edildiği, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Milletin, bu tarihte canından aziz bildiği vatanı için yürüttüğü kurtuluş mücadelesi sonunda zafer kazandığını ve bu zaferin geleceği kucaklayan çocuklara armağan edildiğini vurgulayan Ramazanoğlu, umudun ve masumiyetin sembolü çocukların, barış ve kardeşliğin de sembolü olduğuna dikkati çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye'den dünyaya barış ve kardeşlik çağrısı olduğunu belirten Bakan Ramazanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye kurtuluş mücadelesi yıllarında milli egemenliğine sahip çıkarak her alanda elde ettiği başarılarla bölgesine model teşkil etmiştir. Ülkemiz günümüzde de bulunduğu coğrafyada barış ve kardeşliğin tesisi için çalışmakta, dünyanın neresinde olursa olsun mağdurlara yardım eli uzatmaktadır. Böyle bir kültürde yetişen çocuklarımızın da ekmeğini, oyuncağını, kardeşlik duygularını ülkemize sığınan misafirleriyle paylaşması gelecekte dünya barışına büyük katkılar sağlayacağının göstergesidir."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve bir anne olarak en önemli önceliğinin çocuklar olduğunu bildiren Ramazanoğlu, bakanlığın, çocukların sağlık, eğitim ve kültür alanındaki haklarından en üst seviyede yararlanmaları yolunda taşıdığı sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle son yıllarda çocuğa yönelik hizmet sunma politikalarında önemli gelişmeler yaşanmış, bakanlığımız yürütülen çalışmalarda çocuklara duyarlı ve aile odaklı hizmet sunmayı hedeflemiştir. Aile yanında bakım hizmetleri temel ilke olarak benimsenmiş, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerine hız verilmiştir. Çocuğun yetişebileceği en iyi ortamın aile ortamına benzer şekilde düzenlenmesi esas alınmış ve çocuk evleri sistemine geçilmiştir. Bu sayede çocuklarımızda aidiyet duygusu ve öz güvenleri geliştirilerek topluma ve hayata hazırlanmaları sağlanmıştır. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.