23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Başbakan Davutoğlu:- "Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, vatanımızın kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle hedeflerine ulaşmıştır"- "TBMM, ülkemizin modern dünyayla bütü

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanımızın kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle hedeflerine ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün ülkenin her köşesinde TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutlandığını belirtti.

Bugünü bayram olarak kutlayan çocukların sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920, ülkemizi işgale teşebbüs edenlerin karşısında, Türk Milletinin vatanına sahip çıkmak gayretiyle milli iradeyi hakim kıldığı gündür. 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, vatanımızın kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilan edilmesiyle hedeflerine ulaşmıştır. TBMM, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve çoğulcu demokratik prensiplerin ülkemizde geçerli kılınması sürecinde tarihi bir rol üstlendiği gibi bu gün de milli iradenin tecelligahıdır.

Devletimizin temelleri atılırken 'milli irade' esas alınmıştır, bekası da 'milli irade' ile sağlanacaktır. Türkiye'nin son 14 yılda kurduğu demokratik istikrarı korumak, millet iradesini en açık şekilde yönetime yansıtmak ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek büyük bir önem taşımaktadır. TBMM'nin açılışının 96. yılında gururla ifade edebilirim ki Türkiye, her geçen gün gelişmekte ve güçlenmektedir. Demokrasimiz derinleşmekte, ekonomimiz istikrar içinde büyümektedir.
İçte sorunlarını çözmüş, dışta saygınlığını pekiştirmiş güçlü bir ülke olma hedefiyle medeniyet yolculuğumuza devam ediyoruz."

- "Hepinizi çok seviyor ve sizlere çok güveniyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm gayelerinin çocuklara daha güzel, daha müreffeh bir ülke bırakabilmek olduğunu vurguladığı mesajında çocuklara hitaben şunları kaydetti:

"Sevgili çocuklar, 23 Nisan bayramınız kutlu olsun. Bu gün sizin gününüzdür. Dünya çocuklarıyla beraber kutladığınız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletçe siz çocuklara verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Sizler, ülkemizin bugünü, geleceği, yegane umudusunuz. Türkiye'yi yarınlara siz taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat yaşamanız en büyük temennimizdir. Hükümet olarak bütün çabalarımızı bu istikamette yürüttüğümüzü bilmenizi isterim. Her hizmetimiz sizin içindir.

İnanıyorum ki, insanlığın en büyük arzusu olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Hepinizi çok seviyor ve sizlere çok güveniyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.