23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonları kutlama mesajı yayımladı


İSTANBUL (AA) - Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden yayımlanan kutlama mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yılında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenleri şükran ve saygıyla anarken, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımız ile milletimizin bayramını kutlarız."

Türkiye Basketbol Federasyonundan, başkan Harun Erdenay imzasıyla yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması hem Kurtuluş Savaşı hem de ülkemiz tarihi için dönüm noktası oldu. Bu yıl ve her yıl özellikle bu tarihte şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Geçmişimize saygı gösterirken Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ortak geleceğimiz ve o geleceğin sahibi olacak çocuklarımızı düşünmeliyiz. Liderlerimizin her zaman vurguladığı gibi sporun her dalı, öğrettiği değerlerle bir çocuğun hayatını değiştirebilir. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olarak en önemli görevimizin her çocuğun sporun sağladığı yararlardan faydalanmasını mümkün kılmak olduğunun altını çizmek istiyorum. Milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz."

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamada ise "Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız." ifadesi paylaşıldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu da yayımladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye ve dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız. Kardeşliğin ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya ümidiyle, aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza hizmeti geçmiş bütün ecdadımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.