23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
İsbtanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selamet koltuğunu ilkokul öğrencisine devretti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Ali Suavi İlkokulu öğrencisine devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ali Suavi İlkokulu Müdürü Ömer Arıkan, sınıf öğretmeni Nuh Başıbütün ve öğrenciler, İBB Başkanvekili Selamet'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Selamet, makam koltuğunu 4/A sınıfı öğrencisi İsmail Kayra Başıbütün'e devretti.

Koltuğu devralan Başıbütün, İstanbul'un en önemli sorunlarından birisinin trafik olduğunu, bunu nedenle kente bisiklet yollarının yapılmasını istediğini belirterek, bu sayede insanların özel araçlarından uzaklaşarak, bilinçli şekilde bisiklete ve toplu taşıma araçlarına yönlendirileceğini söyledi.

Başıbütün daha sonra özel kalem müdürünü telefonla arayarak, "İstanbul'da trafik sıkıntısının yoğun olduğunu biliyoruz. Kentte bisiklet yolları ve başkanımızın yaptığı projelere insanımızın biraz daha yöneltmek istiyorum. Hızlıca gereğini yapın" talimatını verdi.

Gazetecilerin hava ve deniz yoluyla ilgili projelerinin olup olmadığını sorması üzerine Başıbütün, "Başkanımızın yaptığı projeler var Marmaray gibi. Duyurduğu Kabataş ile Üsküdar'ı bağlayan denizaltı yaya tüneli var. Bunları hayata geçirdikten sonra düşündüğüm projeleri yapmak istiyorum" dedi.

Gençler için yapmak istediklerine yönelik soru üzerine Başıbütün, spor ve oyun alanlarının yanı sıra yeşil alanları artırarak gençlere daha yararlı olabileceklerini düşündüğünü kaydetti.

İBB Başkanvekili Selamet de "Geleceğin belediye başkanını gördünüz. İstanbul'un problemlerine kendisi tanık ve talimatını da verdi. İnşallah İstanbul en kısa zamanda mevcut bisiklet yollarına ilave bisiklet yolları yapacak. Çünkü sayın başkan, bürokratlara talimatını verdi" diye konuştu.

İBB Başkanvekili Ahmet Selamet daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.